HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son depremler: Manisa'da art arda şiddetli depremler! İzmir'de de hissedildi!

Manisa'da son 20 gündür art arda gerçekleşen depremler tedirginlik yaratıyor. Son olarak Manisa'nın Selendi ilçesinde art arda şiddetli depremler meydana geldi. Büyüklüğü 5'e ulaşan son deprem İzmir dahil pek çok ilde de hissedildi. Dperemlerin şiddeti nedir? İşte Kandili Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre Manisa'daki son depremlerden detaylar... Uzmanlar Manisa'daki son depremler hakkında neler söylüyor?..

Son depremler: Manisa'da art arda şiddetli depremler! İzmir'de de hissedildi!

Manisa son 20 gündür beşik gibi sallanıyor. Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgilere göre son 20 günde 102 deprem meydana geldi ki bu son depremler 2.0 ila 4.3 şiddeti arasında. Son olarak Manisa'nın Selendi ilçesinde ise AFAD'ın verilerine göre 4.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kısa bir süre sonra bu depremi bbaşkaları takip etti ve son olarak Kandilli'nin verilerine göre Manisa merkez de 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi ki İzmir dahil çevre illerde hissedildi ve halk sokağa döküldü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5.1 olarak açıkladı.

4'ÜN ÜSTÜNDEKİ DEPREMLER KORKUTUYOR!

Manisa'da son depremler içinde şiddeti 4 üzerinde olanlar korkutuyor. 2 Nisan'da 4.3, 4 Nisan ve 6 Nisan'da 4.0, 19 Nisan'da 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi ki Selendi'deki bu son deprem bunlardan daha şiddetliydi.

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI MANİSA İL TEMSİLCİSİNDEN AÇIKLAMA

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Kerem Kadir Oğuz, Manisa'da son 20 günde yaşanan depremlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, sarsıntıların fay hatlarındaki enerji boşalmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Oğuz, "Bölgedeki faylar birbiriyle bağlantılı olduğu için ne zaman nerede hareket olacağını kestirmek mümkün değil. Ama bu Manisa'da büyük bir deprem olacağı anlamına gelmez. Özellikle Turgutlu, Şehzadeler ile Saruhanlı tarafında depremler etkisini hissetirmeye başladı. Bunlar bir enerji boşalımı da olabilir. Farklı fayların buraya aktardığı enerjiler de olabilir. Bunun durumunu tam olarak bilmek mümkün değil. Ama şöyle bir durum var; ufak depremler bize ileride büyük depremlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini gösteriyor. Tarihsel kayıtlar incelendiğinde Manisa ve çevresinin büyük yıkımlara yol açan depremler gördüğü bir gerçektir. Depremin ne zaman nerede olacağı kesin olarak belirlenmesinden ziyade her zaman olabilecekmiş gibi hazırlıklı olursak, güvenli yapılar yaparsak depremden korkmamız gerekmez" diye konuştu.

MANİSA VALİSİ GÜVENÇER: HAZIRLIKLIYIZ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer son depremler ile ilgili olarak, "Allah göstermesin ama olası bir yıkıcı afet ile karşılaşılırsa, geçmiş yıllarla karşılaştırılmayacak ölçüde, hem Türkiye hem AFAD başkanlığı hem de Manisamız ile kurumlarımızdaki ekiplerimiz, müdahaleye hazır durumda" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler