HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tahir Elçi çıkan çatışmada başından vurularak öldürüldü. 1 polisin de şehit olduğu olayın ardından Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. AA, Tahir Elçi'nin PKK tarafından öldürüldüğübü iddia etti.

Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Çatışma sırasında 1 kişi başından vurularak yere düştü. 3 polis memuru da yaralandı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçin'in çıkan saldırıda yaşamını yitirdiği iddia ediliyordu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Twitter hesabından Tahir Elçi'nin öldürüldüğünü açıkladı. Diyarbakır Barosu da twitter üzerinden ''Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştur." açıklamasında bulundu. Anadolu Ajansı, Elçi’nin terör örgütü terör örgütü PKK mensuplarının ateş açması sonucu çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAHİR ELÇİ AÇIKLAMASI

Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.

Öte yandan Suriçi'nde patlama ve çatışma sesleri devam ediyor.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ

PERVİN BULDAN: TAM OLARAK NE OLDUĞUNU ANLAYAMA ÇALIŞIYORUZ

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, Elçi'ye yönelik saldırı konusunda "tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz. Arkadaşlarımız hastanede, kendilerinden haber almaya çalışıyoruz" diye konuştu. Buldan, Ankara'daki HDP milletvekilleri ile acil bir toplantı yaparak, durumu değerlendireceklerini, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacaklarını da söyledi.

NELER YAŞANDI?

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Çatışma sırasında 1 kişi başından vurularak yere düştü. Başından vurulan kişinin öldüğü belirtilirken, yaralı polisler hastaneye kaldırıldı. Çatışmada yaralananlar arasında Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ile DHA muhabiri Ramazan Yavuz ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra teröristlerin silahlı ve roketli saldırısına uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Elçi’nin başından vurulduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇATIŞMA ANI

​ **TAHİR ELÇİ'NİN CNN TÜRK'TEKİ AÇIKLAMASI** CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, "PKK, terör örgütü değildir." PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Diyarbakır’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Atatürk Havalimanı’ndan Bakırköy Adliyesi’ne getirilmişti. Elçi, adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Tahir Elçi, daha sonra serbest bırakılmıştı. **TAHİR ELÇİ KİMDİR?** Tahir Elçi 1966 yılında Cizre’de dünyaya geldi, ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı. Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti. Tahir Elçi Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gördü, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer aldı, tebliğ sundu. Tahir Elçi 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler verdi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer aldı. Tahir Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler