HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahir Elçi'nin otopsi raporu açıklandı

Diyarbakır'daki saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesinin getirildiği Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde yüzlerce kişi toplandı

Tahir Elçi'nin otopsi raporunda, "Ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarasının incelenmesine göre atış mesafesinin uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu" yazıldı.

Diyarbakır'da Elçi'nin ölüm haberini duyan yüzlerce kişi cenazenin kaldırıldığı hastanenin önüne akın etti. Hastanenin önünde bekleyenler olayla ilgili bilgi almaya çalıştı.

ÖN OTOPSİ RAPORU

Saldırıda yaşamını yitiren 49 yaşındaki Elçi'nin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tamamlanan ön otopsi raporunda ateşli silaha ait mermi çekirdeğinin ensesinin sol tarafından girdiği belirtildi.

Raporda şu tespitlere yer verildi:

"3 santimetre mesafede etrafında vurma halkası izlenen 1,5x0,5 santimetrelik ateşli silah mermi çekirdeği giriş deliği saptandı. Çevresinde barut kakmaları, is sıvaştığı izlenmedi. Sol kaş üzerinde medial tarafa 2x1 santimetre yırtık tarzında ateşli silah mermi çekirdeği çıkış deliği saptandı. Cesette bunun haricinde herhangi bir ateşsiz silah yaralanmasına veya darp belirtisine rastlanmadı."

Diyarbakır Barosunca Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen basın açıklaması esnasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, polis memuru Ahmet Çiftaslan şehit olmuş, iki polis memuru ve Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan yaralanmıştı.

TAHİR ELÇİ'NİN SON GÖRÜNTÜLERİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, öldürülmeden önce basın açıklaması yapıyordu.

ELÇİ'NİN SON SÖZLERİ

Tahir Elçi, vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında şöyle demişti: “Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, evsahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz.”

ELÇİ'NİN BABA EVİNDE YAS

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi yarın saat 10.00'da hastaneden alınıp Koşu Yolu Parkı'na getirilecek. Tahir Elçi için saat 11.00'de Koşu Yolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde cenaze töreni düzenlenecek. Tahir Elçi Yeniköy mezarlığında toprağa verilecek.

Öte yandan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra Elçi'nin Cizre'deki baba evine ateş düştü. Olayı duyan Cizreliler Elçi'nin baba evine akın etti.

Diyarbakır Barosu'nun tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda zarar görmesine ilişkin yapılan basın açıklaması sırasında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi nedeniyle, Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bulunan baba evine ateş düştü. Olayın duyulması ile birlikte Elçi'nin Nur Mahallesi'nde ikamet eden ailesi ve akrabaları büyük bir şok yaşarken, haberle birlikte Cizreliler Elçi'nin evine akın etti.

Şoku atlatmaya çalışan Elçi ailesinin bireylerini mahalleli ve vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. İnceleme yapan heyetin ve onları koruyan polislerin çapraz ateş altında kaldıkları görüldü.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi çatışmada hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı. Yaralı polisler hastaneye kaldırıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: SAKALLI BİRİ ATEŞ ETTİ

Tahir Elçi'ye yapılan saldırı Dört Ayaklı Minare'nin geçtiğimiz günlerdeki çatışmada hasar görmesiyle ilgili olarak 10.30’da yaptığı basın açıklaması sırasında gerçekleşti. DHA muhabiri Felat Bozarslan’ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre sakallı bir kişi gruba ateş açtı.

Bu arada çatışma sırasında kaydedilen görüntülerde silahlı bir adamın polislerin önünden koşarak geçmesi dikkat çekti.

SİLAHINI ÇIKARDI AMA KULLANAMADI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera'ye olay anını anlattı. Görgü tanığı, iki kişinin, Balıkçılarbaşı tarafından gruba doğru silah sıkarak yaklaştığını söyledi.

"Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minaerenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı." Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi'nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti.

"Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı. Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi. Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık."

TEK KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

Olay sırasında Elçi ile birlikte olduğunu söyeyen Diyarbakır Barosu Avukatı Baki Demirhan ise yaptığı açıklamada, "Açıklama sürerken silah sesleri duyuldu. Arkaya doğru koşuşturma başladı.Tahir beyle birlikte koştuk, sonra öldürüldü. Tek kurşunla öldürüldüğü kesinleşti. Tahir Elçi'nin keskin nişancı kurşunuyla öldürülmüş olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

DİYARBAKIR BAROSU DOĞRULADI

Diyarbakır Barosu da Twitter hesabından yazdığı mesajda, "Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler