HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanklar sınır kapısına sevk edildi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Tanklar sınır kapısına sevk edildi

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yoğunlaştı. Çatışmalar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sınır hattında gözle görülebilirken, sınıra hakim tepelere tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) devam eden çatışmalar sınır hattından takip ediliyor.

Yaklaşık 20 gündür bölgede süren çatışmalar, şiddetini arttırıyor. Kobani'ye yaklaşan IŞİD güçleri ile silahlı Kürt gruplar arasında sokak çatışmaları yaşanıyor.

MürşitpınarSınır Kapısı yakınındaki bir binadan olayları takip eden AA ekipleri, zaman zaman mermi ve şarapnel parçalarının Türkiye'ye sektiğini gözlemledi. Seken kurşunların birçoğu ise çevredeki binalar ve boş araziye isabet ediyor.

Çatışmalardan dolayı bölgeye çok sayıda askeri personel ve zırhlı araç sevk ediliyor, tanklar da sınır hattında mevzi alıyor. Sivil giriş çıkışlarının yasaklandığı bölgede, askeri araçların da akşamları ışıkları kapalı şekilde hareket ettiği görüldü.

Tank ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Yaklaşık 20 askeri aracın konuşlandığı tepenin karşısındaki Kobani'de ise çatışmalar nedeniyle özellikle kentin doğu bölgesinden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Bu arada güvenlik güçleri de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle "can güvenliği" olmadığı gerekçesiyle sivil araç ve vatandaşların Yumurtalık kavşağının ilerisine geçmesine izin vermedi.

SINIR HATTINA MERMİ YAĞDI

Dün öğle saatlerinde şiddetlenen ve gece boyu da devam eden çatışmalar sırasında 13 havan mermisi ile onlarca uçaksavar ve uzun namlulu tüfek mermisi sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü. Sabah saatlerinde de sınırı aşan bir havan topu mermisi Mürşitpınar mahallesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki Yusuf Çankaya’ya ait ev ile yanındaki bakkala isabet ederek patladı. Patlamada, şarapnel parçaları ve duvarda kırılan taşlar hasara yol açtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler