HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Teğmenin duran kalbi çalıştırıldı ancak..."

Teröristler bugün de eylemlerine devam etti. Tunceli ve Diyarbakır'da karakol inşaatı emniyeti sağlayan Jandarma'ya açılan taciz ateşleri, karşı ateş sonucu kesildi. Beş terörist teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Van'da pusu kurularak şehit edilen Piyade Teğmen Emre As'ın duran kalbinin yapılan ilk sağlık müdahalesi sırasında önce çalıştırıldığını ancak Teğmen'in bütün müdahalelere karşın kurtarılamadığını bildirdi.

-ATLI GRUBUN ÜZERİNE GİTTİ-

TSK'nın internet sitesinde dün ve bugün meydana gelen terör eylemleriyle verilen karşılıklara ilişkin açıklamalar yer aldı. Buna göre 19 Ağustos gecesi saat 22.10'da Van'ın Özalp ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı Yamanyurt Hudut Karakol Komutanı olarak görevli Piyade Teğmen Emre As, karakol sorumluluk bölgesinde 35-40 kişilik atlı grup görülmesi üzerine, altı Erbaş ve Er ile birlikte keşif/gözetleme görevine çıktı. Devriye Yamanyurt Köyüne yakın dere yatağına geldiğinde, Tim'e Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte Piyade Teğmen Emre As ve Piyade Er Ferhat Tunç, yaralandı.

Piyade Teğmen Emre As'a olay yerine gelen Van Saray 112 Acil Ambulans Ekiplerince ilk müdahale yapıldı. Müdahale esnasında kalbi duran As'ın kalbi tekrar çalıştırıldı ancak, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Ağustos 2014 saat 00.30 sularında şehit oldu.

Genelkurmay bugün sabah saat 8.30'da Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Tunceli/Hozat Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığının 700 metre batısında yapımı devam eden yeni karakol binasının emniyetini sağlayan Jandarma Komando Timlerine, Karakolun yaklaşık 800 metre güneyinde bulunan Büyükkale Tepe bölgesinden taciz ateşi açıldığını bildirdi. Açılan taciz ateşine güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildi. Yapılan karşı ateşten sonra taciz ateşi kesildi.

Olayda herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmedi.

Bugün saat 11.00'de ise teröristler tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakol Komutanlığının bin metre güneydoğusunda yapımı devam eden yeni karakol binasının emniyetini sağlayan Jandarma Komando Timlerine, yaklaşık 600 metre güneybatı istikametinden uzun namlulu silah ve havan ile silahlı saldırıda bulunuldu. Söz konusu silahlı saldırıya, güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildi. Yapılan karşı ateşten sonra silahlı saldırı sona ermiştir. Bu olayda da herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmediği belirtildi.

-TERÖRİSTLER TÜRKİYE'YE IRAK TARAFINDAN ATEŞ AÇTILAR-

TSK'nın diğer açıklamalarına göre dün Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığının konuşlu bulunduğu Şırnak / Uludere Düğündağı Üs Bölgesine, sınırın Irak tarafından ve Üs Bölgesinin 800-1000 m güneydoğusundan, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce, Kannas Keskin Nişancı Tüfeği ile taciz ateşi açıldı.

Açılan taciz ateşine unsurlarımız tarafından anında karşılık verildi. Yapılan karşı ateşten sonra taciz ateşi kesildi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Silvan Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığına, Karakolun batısında bulunan Tepe bölgesinden de uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldı. Karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi sona erdi.

-BEŞ TERÖRİST TESLİM OLDU-

Bu arada dün Bitlis Merkez Adilcevaz'da iki, Şırnak Merkez Yeniaslanbaşar'da iki ve Hakkâri Çukurca Şorti Yol Kontrol noktasında bir beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan bir duyum üzerine ise, Şırnak / Uludere Kıtır Tepe bin metre güneydoğusunda yapılan aramada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce konulduğu değerlendirilen, kayalık altında, oyuk içerisinde bir pançoya sarılmış vaziyette, sekiz adet RPG-7 antitank roketatar mühimmatı ele geçirildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler