HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TİB, Bitly'i 'yanlışlıkla' engelledi

Popüler URL kısaltma sitesi bit.ly Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı tarafından engellendi. TİB yetkilileri bitly'nin teknik bir hatadan dolayı kapatıldığını ve sorunu çözdüklerini belirtti.

TİB, Bitly'i 'yanlışlıkla' engelledi

Bütün ülkelerde yaygın olarak kullanılan URL kısaltma sitesi bit.ly'e erişim Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı (TİB) tarafından engellendi. bit.ly'e erişimin yasaklanmasının nedenleri merak ediliyordu. bit.ly'e erişimin engellenmesi konusunda TİB'den açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bit.ly adlı siteye 'idari tedbir' uygulandığı ifadeleri kullanıldı.

bit.ly'e erişimin engellenmesiyle ilgili TİB'in sorgulama ekranında, "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (bit.ly) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 17/04/2015 tarih ve 490.05.01.2015.-118889 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır" ibaresi yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilen kanun ile mahkeme kararına gerek olmadan TİB tarafından idari tedbir kararı uygulanabileceği duyurulmuştu. Savcı Mehmet Selim Kiraz olayında bir çok web sitesi ve sayfayı engelleyen TİB, bu kez de bit.ly'yi engelledi.

BİTLY 'YANLIŞLIKLA' KAPATILDI

TİB yetkilileri yaptıkları açıklamada sitenin teknik bir hatadan dolayı kapatıldığını, sorunun 17:15 sularında düzeldiğini ve siteye tekrar erişimin sağlandığını kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler