HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK uzman erbaş başvuruları başladı: Şartlar neler?

TSK, Milli Savunma Bakanlığı sitesi aracılığı ile uzman erbaş alımı başlattığını duyurdu. Uzman erbaş başvurusu, TSK ve Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlandı ve adaylara, uzman erbaş alımı doğrultusunda yapmaları gereken başvuruların ne şekilde yapılması gerektiğini bilgilendiriyor. MSB'ye göre, uzman erbaş başvurusu, 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Peki uzman erbaş başvuruları için gerekli şartlar neler? Uzman erbaş personeli başvurusu son gün ne zaman?

TSK uzman erbaş başvuruları başladı: Şartlar neler?

TSK, uzman erbaş başvuruları ile ilgili gerekli detayları vermeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 2017 yılı uzman erbaş başvuru alımları ve gerekli ilanlar, MSB'nin resmi internet sitesinden yayımlanmaya başlandı. Uzman erbaş alımı ile ilgili gerekli şartlara dikkat çeken Milli Savunma Bakanlığı, 2017 veya 2016 KPSS sınavlarına girmiş ve KPSSP93, KPSSP94 ve KPSS9O3 puanları, uzman erbaş alımı konusunda dikkate alınacak. Deniz Kuvvetleri uzman erbaş alımları ile ilgili 'yüzme bilme' şartının altı çizildi.

Bununla birlikte uzman erbaş başvurusu ile ilgili genel şartların yanısıra, uzman erbaş başvuruları ile ilgili son gün tarihi de TSK tarafından duyuruldu.

Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında en fazla 3 sınıf tercih edilebilecek. Başvurular internet üzerinden yapılabileccek.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURULARI GENEL ŞARTLAR NELER? NASIL BAŞVURULUR?

MSB'ye göre, uzman erbaş adaylar en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışından okul mezunu olmak zorunda. Mezun olan uzman erbaş adayları, başvuru esnasında dipolamalarının denkliğini onaylatmış olması gerekiyor. Bunun yanısıra, askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış, ya da başvurduğu sırada bu hizmeti yapıyor olmakla birlikte Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek ' Uzman Errbaş Olur' kararının da bulunması gerekiyor.

Uzman erbaş başvuruları, genel şartları ve Milli Savunma Bakanlığı'nın uzman erbaş alımı konusundaki diğer detayları aşağıdaki bağlantımızdan öğrenebilirsiniz.

Uzman Erbaş Alımı detayları, başvuru detayları için tıklayın

UZMAN ERBAŞ BAŞVURULARI SON GÜN NE ZAMAN? İŞTE BAŞVURU HAKKINDA DİĞER DETAYLAR

Milli Savunma Bakanlığı, ilk duyuruyu 19 Ağustos tarihinde duyurdu. Uzman erbaş başvuruları için son gün ise 30 Eylül 2017 tarihi olarak ilan edilmiş durumda. Başvurular, msb.gov.tr adresinden, çevrim içi olarak yapılacak.

Detaylar için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler