HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de karnı büyüyen zihinsel engelli öğrenci, 6.5 aylık hamile çıktı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde bir lisede kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören 19 Yaşındaki N.İ. isimli zihinsel engelli kızın 6.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı

TUNCELİ, (DHA) - TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde bir lisede kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören 19 Yaşındaki N.İ. isimli zihinsel engelli kız, karnı büyüyünce öğretmenleri tarafından muayene ettirildiğinde 6.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. N.İ. ile annesi K.İ. koruma altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ovacık, Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 1'inci sınıfta kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören zihinsel engelli 19 yaşındaki N.İ.'nin aşırı kilo alması ve karnının büyümesi, öğretmenlerinin dikkatini çekti. Durumdan şüphelenen öğretmenler, N.İ.'yi Ovacık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenesinin ardından N.İ., Tunceli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde, N.İ.'nin 6.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine okul yönetimi ve yakınları, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRENCİ VE ANNESİ KORUMA ALTINA ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, N.İ ve annesi K.İ.'yi koruma altına aldı. Tunceli'de yaklaşık bir haftadır koruma altında bulunan N.İ ve annesi K.İ.'ye psikolojik destek verilmeye başlandı.

İLÇEDEKİ BAZI ERKEKLER YILLARDIR İSTİSMARDA BULUNUYOR İDDİASI

N.İ.'nin yetkililere, ilçedeki bazı erkeklerin yıllardır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, 5 kişinin ismini bildiğini, ancak diğerlerinin ismini ise hatırlamadığını söylediği belirtildi. Ovacık Cumhuriyet Savcılığı, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat göndererek, cinsel istismarda bulunanların tespit edilmesi için N.İ. ve annesi K.İ.'nin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık ayrıca, N.İ.'nin cep telefonu kayıtlarının tespiti için GSM şirketinden telefon dökümlerinin alınmasını talep etti.

KADINLAR PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Cinsel istismar olayının duyulmasının ardından Dersim Kadın Platformu üyeleri, bugün Ovacık İlçesi'ne giderek protesto gösterisi düzenleyip basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki protesto yürüyüşüne erkeklerin katılmaması, sadece kadınve çocukların katılması istendi. Yaklaşık 500 kadın ve çocuk, elerinde dövizlerle, düdük ve ıslık çalıp sloganlar atarak Adliye ve Kaymakamlık binası önüne geldi.

Burada kalabalık adına basın açıklaması yapan Dersim kadın Platformu sözcüsü Nuruvan Dinler, "Zihinsel engelli kız öğrencinin cinsel istismara uğraması ve hamile kalmasından sonra biz kadınlar yaşadığımız çevrede kendimizi güvende hissetmiyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede tacizciler, tecavüzcüler gerekli cezaları almıyor ve üstelik ceza indirimlerinden yararlanarak cezaevlerinden çıkıyorlar. Günümüzde neredeyse her gün 5 kadının öldüğü ya da cinsel saldırıya, tecavüze uğradığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıllarda da ilçemizde benzer bir durum yaşanmış vebir siyasi partinin ilçe başkanı yine bir zihinsel kız çocuğunu cinsel istismarda bulunduğu kanıtlanmış, ancak bir süre sonra cezaevinden tahliye edilmişti. Bugüne gelindiğinde yine geçmişte yaşanan olaylar ile karşı karşıyayız. Hiçbir önlem alınmadığı gibi, cinsel istismar ve tecavüz olaylarında büyük bir artış gözlenmektedir" dedi.

Kadına yönelik şiddetin, tacizin tecavüzün yoğunlaştığı bir dönemden geçtiklerini belirten Nuruvan Dinler "Bugün artık kadına yönelik tacizin tecavüzün ve saldırırının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ensar Vakfında yaşananlar ile birlikte çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının korkunç boyutlara ulaştığına tanıklık ediyoruz. 'Bir defadan bir şey olmaz' diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, yaşanan istismarları meşrulaştırmakta ve bu yolla suçlular gerekli cezaları almamaktadır" diye konuştu.

Nuruvan Dinler, Okul yönetiminin zihinsel engelli kız öğrencinin 6 aylık hamile olmasına rağmen bu durumu nasıl fark etmediğini anlamadıklarını da belirterek bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

En Çok Aranan Haberler