HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turizm cenneti yanıyor: Kumluca'da yangın, yollar kapandı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam kontrol altına alınan orman yangını, sabah saatlerinde yeniden başladı.

Yangında 13 ev ile zeytin, portakal ve nar bahçeleri ve sera alanları da zarar gördü. Karadan ve havadan müdahale edilen yangında yanan alan miktarı 100 hektarı aştı.

Kumluca'da iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos'a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına, ekiplerin müdahalesi gece boyunca sürdü. Akşam olması nedeniyle havadan müdahaleye ara verilirken, kara ekipleri sabaha kadar yangının büyümemesi için çalıştı.

Dün saat 20.00 sıralarında kısmen kontrol altına alınan ve yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olan yangın saat 04.00 sıralarında rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Erentepe ile yan yana Belen Mahallesi'ndeki ormanlık alana da sıçrayan yangına 2 uçak, 6 helikopter, 42 arazöz ve 200 orman işçisiyle müdahale sürüyor.

Yoğunluklu olarak Belen'deki ormanlık alanda devam eden yangın Erentepe'de de etkisini sürdürüyor. Erentepe'de etkili olan yangında toplam 13 ev ile zeytin, portakal ve nar bahçeleri ve sera alanları yanarak zarar gördü. Alevlerin ortasında kalan bir TIR ile dorsesinde yüklü iş makinesi de yandı. Yangından zarar gören orman alanı miktarı da 100 hektarı aştı.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Yangın nedeniyle Kumluca- Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Yangının Sarıkavak Mahallesi'ni de tehdit ettiği ve bölge halkının dikkatli olması konusunda uyarıldığı belirtildi.

Yangının başından itibaren söndürme çalışmalarını Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk koordine ediyor. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ankara'dan Antalya'ya geldi. Genel Müdür Üzmez, helikopterle yangın bölgesine geçecek.

YANGIN DÜN DE ZOR ANLAR YAŞATMIŞTI

Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesi'nde çalılık alanda dün de orman yangını çıkmış yangın yerleşim yerlerine sıçramıştı. Alevler yapılan çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alınmıştı. Yangın yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olmuştu.

AA

En Çok Aranan Haberler