HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Valinin azarladığı TÜBİTAK ödüllü öğretmen protestoda öldü

Valinin kıyafetlerini beğenmediği için azarlayıp sınıftan kovduğu TÜBİTAK ödüllü öğretmen, kendisi için düzenlenen protesto gösterisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun Termal Fen Lisesi'ni ziyareti esnasında sivil itaatsizlik eylemi nedeniyle sakallı olarak derse giren Yalova Termal Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ü azarladığı iddia edilmişti. Bunun üzerine sendikalar olaya tepki göstererek Öz'e sahip çıkmışlardı.

Halil Serkan Öz'ün ölümüne sosyal medyadan tepkiler

Edinilen bilgiye göre, Öz dün kendisine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrasında göğsünde bir ağrı başlayan Halil Serkan Öz çağrılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda 2 kez kalbi duran öğretmen yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Yalova Devlet Hastanesi'nde de bir kez kalbi duran ve yine şokla geri döndürülen Halil Serkan Öz'ün kalp damarlarından birinde tıkanma tespit edildi. Bunun üzerine Bursa'ya sevk edilen öğretmen yolda geçirdiği kalp krizi sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öz'ün ölümü babası Kemal Öz’ü yasa boğdu. Oğlunun cenazesini almak için Bursa’daki özel hastaneye gelen acılı baba Kemal Öz sendika yöneticileri ve öğretmenler tarafından sakinleştirildi.

BABA ÖZ: ANARŞİST OĞLUM ÖLDÜ
Acılı baba Kemal Öz, oğluna doyamadığını belirterek, "Ne diyeyim. Oğluma doyamadım. Siz söyleyin Yalova Valisi’ne oğlum öldü. Rahat olsun artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen böyle söyleyin O’na. İçim yanıyor" dedi.

SENDİKALARDAN TEPKİ
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, kıyafetlerini eleştirdiği öğretmene hakaret edip bu öğretmenlere izin verdiği için yöneticiyi azarladığı iddiası, sendikacıların tepkisine neden oldu. Yalova’da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri ’Öğretmene Saygı Yürüyüşü’ ile Vali Cebiroğlu’nu protesto ettiler.

Eğitim Sen Yalova Şubes Başkanı Cevat Güneş’in, geçtiğimiz hafta Termal Fen Lisesi’ne giden Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen Halil Serkan Öz’e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, okul idarecilerine ise "Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştığı iddiaları, sendikaların tepkisine neden oldu.

Cem Yılmaz'dan Yalova Valisi'ne tepki

Cem Yılmaz, Twitter'da kıyafetlerini beğenmediği TÜBİTAK ödüllü öğretmeni azarlayan Yalova Valisi'ne tepki gösterdi.

''Mevki ile adam ezmek,kalbini ölesiye kırmak.Yazık oldu gitti öğretmencik.Daha buyuk mevkilere gelesin Vali bey'' diyen Cem Yılmaz'ın tweetleri şöyle:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler