Gsm Sirketi Haberleri

eSIM nedir, eSIM nasıl alınır? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone e-SIM

Hangi GSM operatörüne bağlı olduğu fark etmeksizin tüm mobil cihazıyla iletişim kurmak isteyen kullanıcılar SIM kart edinir. SIM kart olarak kısaltılan ifade Abone Kimlik Modülü anlamına gelir ve açılımı da bu şekildedir. Ancak bu kartlara alternatif olarak bir de e-SIM de geliştirilmiştir.

Haber 2024-04-16 12:19:58

Bakan Işıkhan'dan emeklilere özel indirim ve kampanya açıklaması!

Emekliler yılına özel atılacak yeni adımlar açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere indirim ve kampanya başlatacaklarını duyurdu. Işıkhan, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız." diye konuştu.

Finans 2024-03-25 18:48:55

Türkiye'nin 4. GSM operatörü abone alımına başladı

Türkiye'nin 4. operatörü olarak hizmet verecek Netgsm bu ay itibariyle abone alımına başladı. Abone alımı herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor.

Finans 2024-02-16 15:16:05

10 GB İNTERNET DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI GSB E DEVLET: 10 GB internet desteği başvurusu nasıl, nereden yapılır? Gsbbiz.gsb.gov.tr başvuru sayfası

10 GB internet desteği başvurusunun nasıl ve nereden yapılacağı üniversite öğrencileri tarafından merak edildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başvuru ekranını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Desteğin hangi GSM operatörlerinde geçerli olacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, 10 GB internet desteği başvurusu nasıl yapılır? 10 GB internet desteği başvurusu nereden gerçekleştirilir, şartları neler?

Finans 2023-11-16 11:01:08

Telefon yönlendirme nasıl yapılır? Telefon arama yönlendirme işlemi

Mobil telefon kullanıcıları farklı nedenlere bağlı olarak kendilerine gelen çağrıları seçtikleri başka numaralara yönlendirmek isteyebilirler. Bu tür durumlar için mobil cihazlarda yapılması gereken birkaç adımdan oluşan işlem gerçekleştirilmelidir. Farklı GSM operatörlerinden, farklı işletim sistemlerinden yapılabilen bu işlemin geri dönüşümü de mümkündür.

Haber 15-08-23 03:02

Düşük faizli kredi için yeni hamle: Cep telefonlarına mesaj gitti! Bankalar kredi musluklarını kısınca devreye onlar girdi…

Kredi faiz oranları artışına rağmen, bankaların kredi musluklarını kısması yeni bir gelişmeyi beraberinde getirdi. İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 5 seviyelerine gelirken GSM operatörlerinden beklenmedik bir adım atıldı. Düşük faizli kredi için kampanya başlatıldı. GSM operatörleri kullanıcılarına mesaj göndererek, yüzde 2’nin altında ihtiyaç kredisi sunmaya başladıklarını duyurdu.

Finans 07-08-23 08:13

MSB'den kritik açıklama: Kışlada yeni dönem başlıyor!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) vatani görevini yapacak kişiler için yeni bir açıklama geldi. MSB, sivil hayatta kullanılan GSM hatlarının kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabileceğini duyurdu.

Haber 03-08-23 15:51

Vodafone fatura sorgulama 2023: Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Her faturalı hat kullanıcısı, bağlı olduğu GSM (Global Mobil İletişim Sistemi ya da Mobil İletişim İçin Küresel Sistem) operatörüne ait olan ve üzerine kayıtlı bulunan telefon numarasına ait fatura borcunu sorgulayabilir. Farklı GSM operatörlerinin kullanıcıları, hatlarının ait olduğu operatörün resmi internet sitesi ya da mobil uygulaması ile güncel fatura tutarlarını takip edebilirler.

Haber 11-07-23 00:35

Turkcell borç sorgulama 2023: Turkcell borç sorgulama nasıl yapılır?

Faturalı hatlar hangi GSM (Mobil İletişim İçin Küresel Sistem – Global System for Mobile Communications ) operatörüne bağlı ise o operatörün ilgili birimlerinden borç sorgulamak mümkün olur. Turkcell faturalı hatlar için borç sorgulama işlemi de birden fazla yerden yapılabilir. Ayrıca icralık durumu olan faturalı hatların mevcut borç durumları da takip edilebilir.

Haber 10-07-23 21:48

Operatör kıyafeti ile baz istasyonlarına girip bakır kabloları çalan şüpheli yakalandı

Antalya’nın Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde GSM firmalarının baz istasyonlarına iletişim operatörü kılığında girerek bakır kabloları çalan şüpheli, polis tarafından yakalandı.

Yurthaber 24-05-23 14:07

Akılalmaz dolandırıcılık! Maaş bağlanmasını beklerken, 30 bin lira borca girdiler

Adana’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İbrahim T. ile Kıymet G. T. isimli çift, sahte kartlarla kendilerini devlet memuru olarak tanıtıp, lösemili 10 yaşındaki çocuğun ailesini maaş bağlatma vaadiyle dolandırdı. Dolandırıcılar, küçük çocuğun ailesini bir GSM operatörü üzerinden yaklaşık 30 bin liralık cep telefonu alarak zarara uğrattı. İşte olayın detayları...

Haber 21-05-23 10:18

İstanbul'da GSM şirketini dolandıran 6 şüpheli yakalandı

Paravan şirketler üzerinden 254 cep telefonu temin eden zanlıların, GSM şirketini 2 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi.

Yurthaber 04-05-23 10:22

AYM'den numara taşıma kararı! Mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmedildi! Numarayı değiştirmeden başka operatöre geçme imkanında...

Anayasa Mahkemesi (AYM), bir GSM şirketinin, kendi şirketlerine tahsis edilen numaraların yönetmelikle başka operatörlere taşınmasına imkan tanınmasına yaptığı itirazda mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmetti. İşte Anayasa Mahkemesinin o kararının gerekçesi ve tüm detaylar...

Haber 19-04-23 12:51

GSM şirketleri için yeni karar: Borcu silen vergiyi az ödeyecek! OHAL kararnamesi yayımlandı

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetlerine ilişkin tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Elektronik haberleşme hizmeti veren şirketler, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL boyunca oluşan borçlardan feragat etmeleri halinde, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Finans 06-04-23 10:29

MasterChef Mehmet Yalçınkaya GSM operatörüne ateş püskürdü! Takipçilerime çağrıda bulunacağım

MasterChef jürisi şef Mehmet Yalçınkaya deprem bölgesinde ekibi ile birlikte yemek dağıtımına devam ediyor. Günlerdir afet bölgesinde olan Mehmet Şef afet bölgesinden paylaşımları da takipçiyle paylaşmayı ihmal etmiyor. Son olarak telefonların çekmemesine isyan eden Mehmet şef GSM operatörüne ateş püskürdü.

Magazin 21-02-23 19:29

GSM operatörlerinden deprem bölgesi için kritik uyarı: Telefonlar acil aramalar için kullanılmalı

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle enerji hatlarında ve baz istasyonlarında oluşan hasarı onarım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bölgede iletişimin mobil baz istasyonları üzerinden devam ettiği vurgulanarak, “Yüksek trafik oluşumunu engellemek için telefonlar sadece acil aramalar için kullanılmalıdır. Haberleşmeler kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmalıdır" denildi.

Haber 07-02-23 16:15

Deprem için akıllı telefonunuza Afet Çantası uygulamasını yükleyin

İnegöl Belediyesi tarafından akıllı telefonlar için hazırlanan Afet Çantası programı afet anında "güvendeyim ya da güvende değilim" mesajı göndermenin yanı sıra, GSM sistemi olmadan 112’yi arama ve acil yardım düdüğü çalma özelliği ile hayat kurtarıyor.

Yurthaber 23-11-22 10:28

Dikkat! Herkesin başına gelebilir! Borcunuz çıkabilir, avukatlık ücreti...

Cep telefonun kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Hiçbir borcu bulunmadığı halde, başkasına ait GSM hattı borcu sebebiyle hacze maruz kalan tüketici, mahkemenin yolunu tutup, firma hakkında manevi tazminat davası açtı. Hatasını anlayan firma, 'pardon' deyip hatayı düzeltti, dava düştü, avukatlık ücreti ise davacı tüketicinin başına kaldı.

Finans 14-11-22 10:39

GSM firmasının yanlış haciz kararı başına dert oldu! Hak arayan tüketiciye avukatlık ücreti şoku

Hiçbir borcu bulunmadığı halde, başkasına ait GSM hattı borcu sebebiyle haciz kararına maruz kalan tüketici, mahkemenin yolunu tutup firma hakkında manevi tazminat davası açtı. Hatasını anlayan firma, 'pardon' deyip hatayı düzeltti, dava düştü. Avukatlık ücreti ise davacı tüketicinin başına kaldı. Yargıtay'a taşınan dava sonrası emsal bir karara imza atıldı. İşte olayın detayları...

Haber 13-11-22 09:30

GSM nedir? GSM numarası nasıl alınır ve öğrenilir?

Doksanlı yılların sonlarına doğru hayatımıza giren mobil telefonlar zaman içinde günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına girdi. Gelişen teknolojiye ayak uydurarak türlü özellikler kazandı. Kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Bugün cep telefonu olmayan neredeyse hiç kimse kalmadı. Peki bu görüşmeleri gerçekleştirmeyi sağlayan GSM nedir, Cep telefonlarının iletişim protokollerinde kullanılan GMS numarası nasıl alınır?

Haber 10-10-22 15:24

GSM sinyal güçlendirici nedir, nasıl yapılır? GSM sinyal güçlendirici işe yarıyor mu?

Doksanların sonundan bu yana kullanılan mobil telefonlar günlük hayatı oldukça kolaylaştırıyor. İletişimi hızlandıran GSM hatları ve akıllı telefonlar sayesinde hem sesli hem de görüntülü konuşmalar yapmak mümkün oluyor. Farklı şehir ya da farklı ülkelerden milyarlarca insan bu sayede iletişim kurabiliyor.

Haber 10-10-22 15:24

Telefon hattı almak istedi, hayatının şokunu yaşadı! Üzerine kayıtlı tam 14 bin adet hat açılmış

Kayseri’de telefon hattı almak isteyen Bahri Çağlar isimli vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. GSM operatörüne başvuru yapan Çağlar, üzerine kayıtlı tam 14 bin adet telefon hattı olduğunu ve ve bundan dolayı kara listeye alındığını öğrendi. Kendisinin kara listede bulunması sebebiyle üzerine hat alamayan Çağlar, soluğu savcılıkta aldı. Konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirten Çağlar, şu anda kızının adına aldığı hattı kullandığını ifade etti. İşte şaşkına çeviren olayın detayları...

Haber 30-09-22 14:40

Vodafone'un Hediye Çarkı'nı 10 milyondan fazla tekil kişi çevirdi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin: - "Müşterilerimizin hızla artan dijital taleplerine yenilikçi çözümlerle yanıt veriyoruz. Özellikle Büyük Veri modelleriyle müşterilerimizin ne istediğini anlıyor ve bu ihtiyaçlara uygun GSM ve GSM dışı hediyeler sunuyoruz"

Yurthaber 14-09-22 10:38

Telefonum çekmiyor derdine son! Elon Musk ile iş birliği yaptılar: Telefonlara uydu bağlantısı geliyor

Akıllı telefonlar artık uydulara bağlanıyor! Bir GSM operatörü olan T-Mobile ve Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu uzay şirketi SpaceX telefonları uydulara bağlamak için iş birliğine gitti. İki şirket, ABD'nin neredeyse her yerinde akıllı telefonlara bağlantı sunacak. Bunun için SpaceX'in yörüngedeki ikinci nesil Starlink uydularından ve operatörün ülke çapındaki orta-bant 5G spektrumundan yararlanılacak. Böylece telefonların çekmediği bölgeler ortadan kaldırılacak.

Haber 26-08-22 09:47

10 yıl önce kapattırdığı telefon hattı bilgisi dışında yeniden açıldı, hayatı kabusa döndü! 'Yabancı numara aradığında korkarak açıyorum'

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Oğuzhan Koçak, 10 yıl önce açtırıp 6 ay kullandıktan sonra kapattırdığı bir GSM operatörüne ait telefon hattının, kendisinin bilgisi dışında tekrar açıldığını iddia etti. Dolandırıcıların hedefi olmaktan korktuğunu belirten Koçak, "Geceleri uykum kaçıyor, Yabancı bir numara aradığında korkarak açıyorum" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 21-08-22 16:16

Yarasa adamın dar mesafedeki iki direğin ortasından heyecanlı uçuşu

Babadağ'dan atlayış yapan base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak, önce havadaki diğer sporculara 3 metrelik yakın geçiş yaptı, ardından 200 kilometre hızla birbirine mesafesi 10 metre olan iki GSM direğinin arasından uçtu - Aksiyon dolu atlayışıyla yürekleri hoplatan Koçak: - "Bu gibi etkinliklerle amacım Türkiye ve dünyada Babadağ'ın base jump ve wingsuitin de yapılabildiği bir nokta olarak tanınması"

Yurthaber 30-06-22 12:18

“Venezuela’da En Az 1,5 Milyon Kişi Dinleniyor”

Venezuela’nın en büyük GSM firmalarından olan Movistar, kullanıcılarının yüzde 20’sinden fazlasının devlet kurumları tarafından dinlendiğini açıkladı

Haber 27-06-22 22:51

FBI'yı hedef almışlar! Dünya devlerine kabus yaşatan tehlikeli Lapsus$ grubu yine gündemde

Son dönemde Ubisoft, Apple'ın ortağı Globant ve Okta'yı hedef aldığı öne sürülüp dünya devlerine kabus yaşatan Lapsus$ hacker grubunun Alman GSM operatörü T-Mobile'ın sistemlerini ihlal ettiği bildirildi. T-Mobile'ın saldırıyı doğruladığı söylendi. Hacker'ların ayrıca FBI'ın T-Mobile hesaplarına girmeye çalıştığı da öne sürüldü.

Haber 24-04-22 17:35

Hatay'da GSM şirketi görevlisi kılığına girerek hırsızlık yapan iki kişi tutuklandı

Hatay'da GSM şirketi görevlisi kılığına girerek hırsızlık yapan iki kişi tutuklandı

Yurthaber 25-03-22 15:21

GSM şirketleri duyurdu! Ukrayna'daki Türklere ücretsiz

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, Ukrayna'da bulunan Türk vatandaşları için ücretsiz SMS, konuşma ve internet kullanım hakkı tanımladığını duyurdu.

Finans 25-02-22 12:33

GSM operatörlerinden Ukrayna'daki Türklere ücretsiz iletişim desteği

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, Ukrayna'da bulunan Türk vatandaşlarının acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımladı

Yurthaber 25-02-22 12:12

Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü geliyor! Numaralar 0510 ile başlayacak...

Vodafone, Turkcell ve TürkTelekom'un ardından yeni bir GSM operatörü daha mart ayında hizmet vermeye başlayacak. BTK'ya başvuru yaparak 0510 22X XXXX numara blokunu aldıklarını söyleyen NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Öcal, katma değerli hizmetlere destek vererek ön planda olacaklarını bildirdi.

Finans 21-02-22 11:33

Adana'da cep telefonu düzenekli bombayı patlatan teröristin eylemleri gerekçeli kararda

Kentte 2019 yılında kaldırıma yerleştirilen patlayıcıyı cep telefonuyla Suriye'den infilak ettirdiği belirlenen ve müebbet ile 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan tutuklu PKK'lı terörist Servet Bayam hakkındaki gerekçeli karar hazırlandı - Karardan: - "Sanığın, örgütün gizli birimi YPS içerisinde 'Tolhindan Botan' kod adını kullandığı, Ali Abdullah El H'yi Suriye'den patlayıcı temin ederek bombalı saldırı için Adana'ya gönderdiği, 20 Kasım 2019'da merkez Seyhan ilçesi Şinasi Efendi Caddesi'ndeki kaldırımda patlatılan cep telefonu düzenekli bombayı GSM hattı üzerinden Suriye'den aramak suretiyle infilak ettirdiği belirlenmiştir"

Yurthaber 09-12-21 13:04

Bozkurt'taki sel felaketini görüntüleyen gazeteci Ümit Yorulmaz yaşadıklarını anlattı:

"Herkes bir endişe içindeydi, iletişim sorunu vardı. Elektrik, internet yoktu. Bazı GSM hatları çekmiyordu. Bayağı kargaşa oldu. Burada mahsur kaldık. Belediyenin girişinde 3,5 metre su vardı. Burada 5-6 saat kaldık"

Yurthaber 17-08-21 16:03

Kastamonu'daki selde baz istasyonunun çökme anı böyle görüntülendi

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde bir GSM şirketine ait baz istasyonunun sel sularına kapılması saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.

Haber 12-08-21 17:01

Realme 5G’de söz sahibi olmak istiyor

Realme, üç yıl dönümünün eşiğinde, GSM Birliği, Qualcomm ve Counterpoint Research ile ortaklaşa bir 5G zirvesi düzenledi. Zirvede 5G bağlantısını dünya çapında milyonlarca kullanıcı için erişilebilir hale getirme hedeflerini açıkladı.

Haber 05-06-21 10:56

Yeşilhisarlı 3 halterciden il genelinde 3 madalya

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün GSM Ferdi Sporları Merkezi Halter Salonunda düzenlemiş olduğu ‘Çanakkale Şehitlerini Anma İl Birinciliği’ turnuvasına katılan Yeşilhisarlı sporcular dereceye girdi.Yeşilhisar’dan Turnuvaya katılan 3 öğrenci sıkletlerinde il birincisi, 1 öğrenci sıkletinde il ikincisi, 2 öğrenci sıkletinde il üçüncüsü olarak dereceye girdi.Dereceye giren sporculardan Zeynep Rümeysa Dilme toplamda 56 kg kaldırarak 55 kg sıkletinde il birincisi, Merve Ateş toplamda 42 kg kaldırarak 59 kg sıkletinde il üçüncüsü, Açelya Kiras toplamda 42 kg kaldırarak 71 kg sıkletinde il birincisi, Sude Seksenlik toplamda 66 kg kaldırarak 81 kg sıkletinde il birincisi, Sıla Seksenlik toplamda 50 kg kaldırarak 64 kg sıkletinde il ikincisi ve Bedirhan aydın 55 kg sıkletinde toplamda 55 kg kaldırarak il üçüncüsü oldu.

Yurthaber 31-03-21 15:29

Zeka Gücü projesinde, Kırşehirli gençlere ödül

Türkiye’de, bir GSM Operatörü tarafından düzenlenen ’Zeka Gücü Projesi’ kapsamında düzenlenen yarışmada Kaman ilçesinden 2 genç jüri özel ödülü aldı.Türkiye genelinde toplamda 150 Bilim ve Sanat Merkezinden, 305 takımın katılım sağladığı ve online yapılan “Zekatlon” yarışmasında Kaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Önder Mermer ve Mertcan Bektaş öğretmenlerinden aldıkları danışmanlık ile birlikte oluşturdukları “Akıllı Sera” projesiyle Jüri Özel Ödülü aldı.Öğrencilerin başarısı ile ilgili açıklamada bulunan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hakan Avan, “Kaman Bilim ve Sanat Merkezi olarak Türkiye genelinde elde edilen bu büyük başarıdan dolayı başta danışman öğretmenimiz Nuri Şensoy olmak üzere emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Yurthaber 26-03-21 15:57

48 TL’lik faturası 4 bin 485 TL gelince neye uğradığını şaşırdı

Manisa’da yaşayan Bircan Saray, üzerine kayıtlı faturalı telefon hattına her ay 48 TL öderken son faturanın 4 bin 845 TL gelmesi üzerine neye uğradığını şaşırdı. Faturanın neden bu kadar fazla geldiğini öğrenmek için GSM operatörü bayisine giden kadın kendi telefon hattı üzerinden 3 taksitle yaklaşık 15 bin TL’lik 3 telefon alındığını öğrenince konuyu yargıya taşıdı.

Haber 19-03-21 12:43

Jeneratör hırsızları JASAT dedektiflerinden kaçamadı

Kocaeli’nin Gebze ikçesinde bir GSM operatörüne ait baz istasyonundan jeneratör çalan iki şahıs, jandarmanın dedektifi JASAT timlerinin titiz takibiyle yakalandı.Olay, 28 Şubat tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi Balçık Mahallesi’nde meydana geldi.

Yurthaber 19-03-21 11:10

Çağrı merkezi üzerinden 4 milyon liralık vurgun

Afyonkarahisar’da internet üzerinden kurdukları site ile 4 milyon lira dolandıran 18 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alalındı.Afyonkarahisar’da bir çağrı merkezine ait internet sitesinin kendilerini dolandırdığı ihbarında bulunan vatandaşların şikayetini değerlendirerek harekete geçen jandarma ekipleri, organize suç örgütü üyelerine yönelik ikamet ve iş yeri adreslerine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.Operasyonda, organize suç örgütü internete üzerinden faaliyet gösteren çağrı merkezi üzerinden; farklı illerdeki işletme sahiplerini ya da sorumlularını cep telefonu üzerinden arayarak arama motoru üzerinden görünürlüklerinin daha üst sıralarda olacağı vaadiyle sözlü reklam anlaşması yaptıkları, reklam ücretini şahısların GSM faturalarına yansıttıkları, dolandırıldığını anlayan müşterilerin anlaşmanın iptal edilmesini istediğinde zorluk çıkardıkları ve iptal işlemi için ayrıca ücret talep ettikleri tespit edildi.Olayla ilgisi olduğu belirlenen 18 kişi gözaltına alınırken, düzenlenen operasyonda 35 bilgisayar, 18 cep telefonu, 18 GSM kartı ile delil niteliği taşıyan belgelere el konuldu.Ayrıca jandarma ekipleri suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 milyon lirayı bulan örgüt liderinin hesaplarına da tedbir koydu.18 şüphelinin jandarmadaki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Haber 19-02-21 17:36

İstanbul merkezli 3 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 43 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde siber dolandırıcılık operasyonunda 43 şüphelinin yakalandığı bildirildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında, müşterilerinin bankacılık sistemlerinde kayıtlı GSM numaralarının şüpheli şahıslarca, mağdurların bilgisi olmadan GSM operatör firmalarından hat taşıma işlemleri gerçekleştirip, bu şekilde elde etmiş oldukları yeni sim kart ile mobil bankacılık dolandırıcılığına karıştıkları belirlenen bir şebeke tespit edildi.Söz konusu siber dolandırıcılık şebekesine yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen çalışmalar kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı internet sitelerine giren vatandaşların cep telefonlarına casus yazılım yükleyen ve ulaştıkları bilgilerle kişilerin bankasındaki paraları başka hesaplara aktaran suç örgütüne yönelik İstanbul, Gaziantep ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haber 19-02-21 10:27

Hırsızlar baz istasyonundaki aküleri çaldı

Samsun’da hırsızlar bir GSM operatörüne ait baz istasyonunun 4 adet aküsünü çaldılar.Olay, Samsun’un Kavak ilçesinin Şeyhresul Mahallesi’nde meydana geldi.

Yurthaber 12-02-21 17:35

'Koronavirüs aşısı' dolandırıcılığına dikkat: Silmeyin

Farklı meslek gruplarında çalışanların sosyal medyadaki profil fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, o isimlerle de başka hesap açarak, takipçilerine 'koronavirüs aşısı randevusu oluşturma' adıyla link gönderiyor. Linke girilmesi halinde GSM operatörleri aracılığıyla kesilen para da vatandaşın faturasına yansıyor. Avukat Mehmet Altın, mesajlaşma içeriğinin silinmemesi ve ekran görüntüsünün alınması gerektiğini belirtti.

Haber 11-01-21 10:02

Avea müşteri hizmetleri numarası, çağrı merkezi, iletişim bilgileri

Avea, 2016 yılından beri Türk Telekom bünyesinde yer alan bir GSM operatörüdür. Tarifeler hakkında bilgi almak ya da sorunlarınızı iletmek için Avea müşteri hizmetleri numarasına yani Türk Telekom müşteri hizmetlerinin bilgilerine ulaşmanız gerekebilir. Bu nedenle bu yazımızda işinize yarayabilecek tüm güncel iletişim yollarını sıraladık...

Haber 05-01-21 10:23

Yeni nesil GSM hizmeti: 5G

4G ve 4.5G’den sonra dünyayı yakın gelecekte bekleyen 5G, test çalışmalarında yüksek hız sonuçlarıyla merak uyandıran bir teknolojidir. Son dönemlerin teknolojisi olacak 5G teknolojisi, özellikleri, faydaları, zararları ve daha fazlası...

Haber 30-12-20 14:48

Bakan Soylu duyurdu: Yeni uygulama 'AFAD' geliyor

Afet ve acil durum anında haberleşme için kullanılacak bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İsmi AFAD olan bir uygulama yapma konusunda değerlendirme ortaya koyduk. Tüm GSM operatörlerine bağlanacak şekilde internet hattından görüşme yapabilecek, görüntü kaydedip, atabilecek." dedi.

Haber 30-12-20 11:11

Arkadaşını borcunu ödemediği için bıçaklayıp öldürmüş

Adana’da arkadaşı Veysel Emre’yi (28) bıçaklayarak öldüren Mehmet Can G. (25), tutuklandı. Mehmet Can G.'nin arkadaşını, GSM hattı üzerine aldığı 10 bin lira değerindeki cep telefonun parasını ödemediği için öldürdüğü ortaya çıktı.

Haber 17-12-20 09:50

Maske takmamak için direndi, polis biber gazıyla müdahale etti

Aksaray'da, bir GSM bayisine maskesiz girmek isteyen ve polisin uyarısına rağmen direnen Kenan Y. (30), biber gazıyla müdahale edilerek gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen Kenan Y. hakkında maske takmadığı ve çevreyi rahatsız ettiği için 1087 TL para cezası uygulandı.

Haber 16-12-20 22:38