Kuzey Kibris Rum Kesimi Haberleri

KKTC'den Alman özel kuvvetlerinin Güney Kıbrıs'a gelmesine tepki: Uluslararası anlaşmalara aykırı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) kontrol ettiği bölgelere Almanya özel kuvvet birliklerine bağlı askerlerin gelmesine tepki gösterdi. Tatar, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin garantörü olan Türkiye ile ortağı olan bizim iznimiz ve onayımız olmadan yabancı askeri kuvvetlerin Ada'ya gelmesi uluslararası anlaşmalara aykırıdır." dedi.

Haber 2023-10-23 20:46:56

Bahçeli'nin sözlerini hatırlatıp son noktayı koydu! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kuzeyi güneyi kalmadı bütün denizlerde...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek" demişti. Bahçeli'nin sözlerini değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Devlet Bahçeli’ye bize sahip çıktığı için teşekkür ederim" dedi. Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-10-04 22:32:01

Türkiye'den GKRY'ye kınama! KKTC'den destek

Dışişleri Bakanlığı'nca, Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan kundaklamaya ilişkin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kınandı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği ifade edildi.

Haber 2023-08-26 22:55:31

Türkiye'ye 'işgalci' dedi... Süresiz uzaklaştırıldı! O ülkede yaptığı konuşma tepkilere yol açtı

Avustralya'da Kıbrıs-Rum asıllı Victoria İşçi Partisi (ALP) üyesi milletvekili Kat Theophanous, parlamentoda Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'taki varlığını "işgal" olarak nitelendirmesiyle başlayan tartışmaların ardından, Türk lobilerinin baskısıyla partisinin alt grubundan süresiz uzaklaştırıldı.

Haber 2023-08-19 16:35:29

Kuzey Marmara Otoyolu'nda arızalanan otomobile çarpan cipin sürücüsü yaralandı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesimi Akyazı gişeleri çıkışında arıza yapması nedeniyle üçüncü şeride bırakılan otomobile çarpan cipin sürücüsü yaralandı.

Yurthaber 07-08-23 07:22

Son dakika: KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı girişiminde bulunuldu. Taşkınlık çıkaran protestocular Tatar'ın aracına yaklaşarak, "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı sloganı" attılar. İngiliz polisi Yunan ve Rum gençlere engel oldu.

Haber 29-03-23 21:37

ÖSYM Başkanı duyurdu! '13 yıl aradan sonra YÖS'ü uygulayacağız'

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Ersoy, "Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla 13 yıl aradan sonra 'Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Sınavı'nı (TR-YÖS) uygulayacağız" dedi. Sınav, Türkiye’de 17 ilde ve yurtdışında Kuzey Kıbrıs Türk Kesimi dahil olmak üzere 9 ülkede toplam 27 sınav merkezinde uygulanacak.

Egitim 27-01-23 11:46

Türk bayrağını indirmek isteyen Rum için 'vur' emrini vermişti! Tamburalı Paşa olarak da bilinen Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın torunu açıkladı: Yapmasaydı gözü arkada kalırdı

Kıbrıs'ta Türk bayrağını indirmeye çalışan Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşına "Vur" emrini veren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti. Güneydoğu'da uzun yıllar terörle mücadelede en ön safta görev yapan, yanında gezdirdiği tamburalı şarjörlü piyade tüfeği nedeniyle 'Tamburalı Paşa' olarak da bilinen Kundakçı'nın torunu Burak Özbahar, dedesinin Türk bayrağını indirmek isteyen Rum’un vurulması emri hakkında "Hiç tereddüt etmeden o emri verdi. Yapmasaydı gözü arkada kalırdı” dedi.

Haber 17-01-23 20:43

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti

Kıbrıs'ta Türk bayrağını indirmeye çalışan Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşına "Vur" emrini veren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti.

Haber 16-01-23 23:31

Büyük sürpriz! Shota Arveladze imzayı atıyor! Yeni adresi çok tanıdık bir takım...

Hull City'de aldığı başarısız sonuçların ardından görevine son verilen Shota Arveladze, Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden Nicosia ile görüşmelere başladığı iddia edildi.

Spor 21-10-22 11:44

BBP Genel Başkanı Destici, İstanbul İl İstişare Toplantısı'nda konuştu:

"Yunanistan aynı kafayla devam ederse elindekini de koruyamaz. Batı Trakya ve Adalar başta olmak üzere pek çok noktaya Türk bayrağı çekildiğini bir sabah görüveririz. Onun için Yunanistan'ın da aklını başına alması lazım. Bu tür tahriklere, tazyiklere kapılmaması lazım" - "(CTP Milletvekili Doğuş Derya'nın açıklamaları) Bir Türk olacaksın, Müslüman olacaksın. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olacaksın. Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkide Yunanistan tarafını tutacaksın. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerine Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tezlerini savunacaksın. Bu kabul edilebilir bir şey değil"

Yurthaber 07-10-22 14:23

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Denizli'de basın toplantısı düzenledi: (2)

"(Yunanistan'ın silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmesi) Biz de elimiz kolumuz bağlı kalmayız, biz de gerekli tedbirleri alacağız" - "ABD, biliyorsunuz, tarafsızlık politikasını bozarak son zamanlarda Yunanistan'ın lehine adımlar atıyor, geçmişte denge politikası izliyordu. Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdı. Dolayısıyla garantör ülke olarak biz de inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerekli takviyeleri de yapacağız"

Yurthaber 29-09-22 13:06

Rumlar KKTC'ye akın etti! Sınırda uzun kuyruklar oluştu

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndekiler daha ucuz benzin almak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) akın etmeye başladı. Euro kurunun yüksekliği ve KKTC'de benzinden daha az vergi alınması nedeniyle sınırda uzun kuyruklar oluştu. Rum Kesimi'ndeki benzin istasyonlarının bu durumdan rahatsız olduğu aktarılırken GKRY Benzin İstasyonu Sahipleri Derneği Sözcüsü Christodoulos Christodoulou, kuzeyden güneye yakıt transferini yasaklayan uygulamanın durdurulmasını istediklerini belirtti.

Haber 29-09-22 07:28

Çavuşoğlu, Kıbrıs Türklerinin gasbedilen müktesep hakkını savunduklarını söyledi:

"Geçmişte zorlu müzakereler yürüttük. Bu müzakerelerin, özellikle Rum kesimi herhangi bir çözüm ve Kıbrıs Türk halkıyla hiçbir şey paylaşmak istemediği için reddetmesi sebebiyle bir neticeye ulaşamadık" - "Biz, bu gasbedilen Kıbrıs Türkü'nün müktesep hakkını savunuyoruz. Bu hakkın geri verilmesini istiyoruz"

Yurthaber 09-08-22 14:38

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yeni Hız sınır uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut 120 kilometre/saat olan hız sınırı, 10 kilometre/saat daha artırılarak 130 kilometre/saate yükseltildi - Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate çıkarıldı

Yurthaber 30-06-22 10:29

Rus büyükelçi, Kendi ayağınıza sıktınız diyerek tepki gösterdi: Size değil Türkiye'ye yönelecekler

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi nedeniyle birçok ülke Rus hava yolu şirketlerine hava sahasını kapattı. Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) de hava sahasını kapatma kararı almasına Moskova'dan tepki geldi. GKRY akredite Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Rus turistlerin yaz sezonunda Kıbrıs Rum kesimi yerine Türkiye'ye yöneleceğini belirterek karara sert tepki gösterdi.

Haber 01-03-22 16:23

Hentbol: 2024 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Kıbrıs Rum Kesimi: 26 - Türkiye: 29

Yurthaber 22-01-22 22:43

Rum Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere skandal genelge: Kitabın Atatürk sayfasını yırtın

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) Eğitim Bakanlığının, orta eğitim öğretmenlerinden, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitabı öğrencilere dağıtmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı 36'ncı sayfasını "yırtmaları" yönünde talimat içeren genelge gönderdiği bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu davranıştan dolayı Rum kesimini kınadı. Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama geldi.

Haber 08-09-21 14:04

AK Parti'den BMGK'ya 'Maraş' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Maraş açılımının ikinci aşamasına dair Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz. Bu açıklama Rum-Yunan ikilisinin asılsız iddialarına dayanmaktadır. Maraş, açılmadığı ve askeri bölge ilan edildiği haliyle de KKTC toprağıdır" dedi.

Haber 24-07-21 09:58

AK Parti'li Çelik'ten, Mustafa Akıncı'nın, Erdoğan'ın KKTC'deki açıklamasıyla ilgili sözlerine tepki:

"Bu açıklamayı yapan eski Cumhurbaşkanı Akıncı, görev yaptığı dönem içerisinde hiçbir zaman Kıbrıs Türkü'nün tezlerini savunan açıklamalarıyla gündem olmadı" - "Bundan Kıbrıs Türkü'nü savunan hiç kimse rahatsız olmaz. Bakın kim rahatsız olmuştur? Eski Cumhurbaşkanı Akıncı rahatsız olmuş. Rumlar rahatsız olmuş. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tezlerini savunanlar rahatsız olmuştur. Dolayısıyla Sayın Akıncı'nın kendi dönemi içerisinde KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruma konusunda son derece yanlış bir yerde durduğunu, KKTC'nin itibarını savunma konusunda büyük zaaflar içerisinde olduğunu her zaman müşahede ettik" - "Yapması gereken, Kıbrıs Türkü'nün dostu olanlarla, Kıbrıs Türkü'ne destek verenlerle beraber yürümek, Kıbrıs Türkü'nün karşısındaki Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'la yürüyenlere karşı olmaktı ama görüldüğü gibi bir kere daha Kıbrıs Türkü'nü değil, Rum tezlerine destek verenleri sevindirecek bir açıklama yapmıştır"

Yurthaber 21-07-21 17:34

Erdoğan'ın Kıbrıs'taki açıklamaları BM gündemine getiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'taki açıklamalarına AB, ABD ve Fransa'dan tepki gelirken, Kıbrıs Rum kesimi ve Fransa konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacağını duyurdu.

Haber 21-07-21 13:52

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ziyaretinde AB'ye yüklendi: 'Hani destek verecekti?'

Kıbrıs Harekâtı'nın 47'nci yıldönümünde Kuzey Kıbrıs'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin iki devletli çözüme destek verdiğini yineledi, Rum yönetimini "samimiyetsizlikle" suçladı. AB'yi de Kuzey Kıbrıs'a destek verme sözünde durmamakla eleştiren Erdoğan, "Avrupa Birliği mali noktada, idari noktada Kuzey Kıbrıs'a desteklerini verecekti. Verdi mi? Hayır, vermedi. Niye? Bunların hayatı yalan üzerine kurulu" dedi.

Haber 20-07-21 15:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı töreninde konuştu: (1)

"Kıbrıs Türk halkının kanıyla, canıyla, şehitlerinin fedakarlığıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyorlar. 10 yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin" - "Avrupa Birliği mali, idari noktada Kuzey Kıbrıs'a desteklerini verecekti, Verdi mi? Hayır vermedi? Niye? Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Dürüst değiller" - "Rumlar, Kıbrıs Türkü'nü azınlık olarak görme, eşitlik temelinde çözümü reddetme gafletinden bir türlü uyanamadılar" - "Rum tarafı gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcıdır. Bu yaklaşımlarını değiştirmek, kendilerini sorgulamak, hakkaniyetli çözüm yolunda samimi çaba harcamak gibi bir niyetleri de yoktur" - "(Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) İçlerinde halen 1974 öncesi katliamların özlemini çekenler bulunduğunu görebiliyoruz" - "(Kıbrıs meselesi) Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar hakkımızı savunacağız"

Yurthaber 20-07-21 11:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti öncesi Yunan tarafından tepki çeken açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kuzey Kıbrıs'a yönelik müjde" açıklayacağı ziyareti öncesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tansiyonu yükseltmeye yönelik açıklamaları tepki çekti.

Haber 18-07-21 16:08

Türk diplomatik kaynakKıbrıs açıklarında Rum teknesine ateş açıldığı iddiasını reddetti

Kıbrıs polisi, adanın kuzey sahilinde kaçak göçmen devriyesi yapan bir tekneye, Türk Sahil Güvenliği tarafından ateş açıldığını duyurdu. AFP ajansına konuşan bir Türk diplomatik kaynak ise, böyle bir olay yaşanmadığını söyledi.

Haber 16-07-21 15:01

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan GKRY’ye: Komşumuz dilerse yardıma hazırız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bugün öğle saatlerinde GKRY’de çıkan yangınla ilgili “Komşumuz dilerse yardıma hazırız” dedi.

Haber 03-07-21 21:32

Kıbrıs'ta sınır kapıları 15 ay sonra yeniden açıldı

Koronavirüs önlemleri nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) ile Kıbrıs Rum kesimi arasında 15 aydır kapalı olan 9 sınır kapısı bu sabah yeniden açıldı. Geçişler sırasında son 7 gün içinde yapılmış negatif PCR veya antijen test sonucunun İngilizce ve Türkçe belge ile ibraz edilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi.

Haber 04-06-21 11:28

Kuzey Marmara Otoyolu Habipler-Hasdal kavşakları kesimi açılıyor

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Habipler-Hasdal kavşakları bölümü 22 Mayıs'ta saat 00.01'den itibaren hizmete girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle resmen hizmete açacağız" dedi.

Haber 20-05-21 10:57

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi büyük bir operasyon başlattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'deki gayriresmi Kıbrıs konferansında Kıbrıs'ta egemen eşitliğe dayalı önerilerini Türkiye'nin de desteğiyle müzakere masasına koymalarının büyük yankı uyandırdığını belirterek "Rum Yönetiminin KKTC'ye, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma karşı büyük bir operasyon başlattığını görmekteyiz." ifadesini kullandı.

Haber 05-05-21 22:24

İki Devletli Çözüm Önerisine Rumlar’dan Ret

Birleşmiş Milletler himayesinde yapılan Kıbrıs görüşmelerinde Kuzey Kıbrıs heyeti iki devletli çözüm önerdi; ancak Rum tarafı öneriyi reddetti

Haber 29-04-21 00:53

GKRY’deki cami saldırısına KKTC’den tepkiler sürüyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) 25 Mart’ta bir caminin hedef alındığı ırkçıyı saldırıyı kınayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, "Rum tarafında bugüne kadar yüzlerce defa aynısı oldu.

Haber 27-03-21 10:25

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Limasol’da camiye yapılan saldırıyı kınadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) Limasol kentindeki camiye yapılan saldırıyı kınayarak, "Rum yönetimi ile liderliğine önerimiz, bu tür ırkçı ve faşist saldırıları organize edip desteklememesi, bunları engellemesi ve sorumluları bir an önce tutuklamasıdır." ifadelerini kullandı.

Haber 25-03-21 23:21

KKTC'den çok sert açıklama!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıs konusunu bir anlaşmayla sonuçlandırmak niyetinde olmadığını ifade etti.

Haber 09-02-21 12:24

Yunanistan ve Kıbrıs: İki devletli çözüme yokuz

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ın talep ettiği "iki devletli çözüm"ü reddederek sadece BM kararları temelinde bir anlaşmaya imza atacaklarını bildirdi.

Haber 08-02-21 18:04

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan flaş Türkiye açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum-Yunan ikilisi ile bu ikiliye destek veren ülkelerin baskı ve dayatmalarına asla boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz" ve "Devletimizi, özgürlüğümüzü ve egemenliğimizi tehlikeye atacak bir anlaşmayı imzalayacak kalem de bende yoktur" dedi.

Haber 31-01-21 21:25

Fenerbahçe Attila Szalai için görüşmelere başladı

Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden Apollon Limassol forması giyen Attila Szalai için harekete geçti. Apollon Limassol Başkanı Nikos Kirzis, "Attila Szalai için Fenerbahçe ile resmi görüşmelere başladık" dedi.

Spor 15-01-21 11:47

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden skandal aşı hareketi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Berna Çelik Doğruyol, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY), Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıslı Türklere gönderilecek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının tedarikinde bürokratik engel çıkarmakla suçladı.

Haber 14-01-21 21:43

Fenerbahçe Attila Szalai'yi istiyor

Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden Apollon Limassol forması giyen Attila Szalai'yi kadrosuna katmak istiyor.

Spor 14-01-21 13:36

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Marmara Bölgesi'nin Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yarın kuvvetli yağış bekleniyor. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre ise, İstanbul bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. 14 Ocak’tan sonra kış şartlarının şehir genelinde kendisini hissettireceğinin de tahmin edildiği belirtildi.

Haber 08-01-21 14:30

Kıbrıs’ın tamamında sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) korona virüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle salgına yönelik önlemler sıkılaştırılarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) korona virüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle salgına yönelik daha önce alınan önlemleri sıkılaştıracağını duyurdu.

Haber 30-12-20 17:51

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 6. kesimi hizmete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Kuzey Marmara Otoyolu, sadece Marmara'nın değil, tüm Avrasya Bölgesi'nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rol oynayacaktır" - "İki kıtayı birbirine bağlayan, Avrasya'nın lokomotifi Marmara'nın itici gücü Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde araçların şehir içi trafiğine girmeden yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişi sağlanacaktır"

Yurthaber 19-12-20 15:09

Kuzey Marmara Otoyolu tamamen hizmete açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 72.72 kilometrelik İzmit-Akyazı kesimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu, sadece Marmara’nın değil, tüm Avrasya Bölgesi’nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rol oynayacaktır." dedi.

Haber 19-12-20 15:00

Bakan Karaismailoğlu: Kuzey Marmara otoyolunun son kesimi 19 Aralık'ta açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara otoyolunda sona gelindiğini belirterek, "321 kilometresi trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020'de işletmeye açacaklarını" açıkladı

Haber 13-12-20 22:02

DÜZELTME - Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona doğru başlıklı haberimizin spot, giriş ve 15. paragrafındaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık'ta açılacak ifadesi kaynağından Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 19 Aralık'ta açılacak - Toplam uzunluğu 398,4 kilometreyi bulan projede 12,4 milyon tonu sıcak asfalt olmak üzere 31,2 milyon ton üst yapı imalatı gerçekleştirildi, 11,5 milyon metreküp beton kullanıldı - Otoyolda toplam 35 kilometre uzunluğa ulaşan 10 tünel, 56 kilometreyi bulan 69 viyadük, 409 köprü ve 818 menfez yer alıyor

Yurthaber 12-12-20 13:45

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona doğru! Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi 26 Aralık'ta açılacak

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık'ta açılacak.

Finans 12-12-20 13:35

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona doğru

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık'ta açılacak - Toplam uzunluğu 398,4 kilometreyi bulan projede 12,4 milyon tonu sıcak asfalt olmak üzere 31,2 milyon ton üst yapı imalatı gerçekleştirildi, 11,5 milyon metreküp beton kullanıldı - Otoyolda toplam 35 kilometre uzunluğa ulaşan 10 tünel, 56 kilometreyi bulan 69 viyadük, 409 köprü ve 818 menfez yer alıyor

Yurthaber 12-12-20 11:02

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimi ile İstanbul, Çanakkale'nin iç, Balıkesir'in kuzey, Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde sağanak tahmin ediliyor. Van, Hakkari, Ağrı, Şırnak'ın doğusu ve Bitlis'in doğusunda da etkisini sürdürecek sağanağın, Rize, Trabzon, Giresun çevreleri ile Artvin'in kıyı ve Ordu'nun doğu kesimlerinde kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare) olması öngörülüyor.

Haber 06-11-20 13:08

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis görüşmesinin detaylarını açıkladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmenin ardından, "(Kıbrıs'ta) 1977'den beri sürdürülen federal temelde bir anlaşma zemininin, özellikle Crans Montana'da son yaşananlardan sonra, pek de umut vermediğini ifade ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 04-11-20 02:33

Türkiye'den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki

Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi liderlerinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde biraraya geldikten sonra yaptıkları ortak açıklamalara Türk Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi

Haber 22-10-20 11:00