HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 partinin TBMM Başkan adayları destek turlarına devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 25. Dönemde ilk sınavı Meclis Başkanlığı seçiminde verecek. CHP, HDP ve MHP'nin ardından AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı da belli oldu.

ANKARA, (DHA) -Ak Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin geçici TBMM başkanı olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olan İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP'nin adayı ise Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat oldu. 4 aday başvurularını TBMM başkanlığınayaparak destek turlarına çıktı.

Bugün, Meclis başkanlığı için siyasi parti liderlerine ziyaretlerde bulunarak destek turuna çıkan Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yılmaz'ın yarın da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi MHP grubunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Başkanlık seçiminin ilk iki turu 30 Haziran salı günü yapılacak. Eğer bu turlarda başkan seçilemezse 1 Temmuz Çarşamba günü 3. ve 4. tur gerçekleştirilecek. Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi (367), üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Bu oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler