HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül: İşin sonunu düşünmeden Ortadoğu'yu ateşe attılar

Bağdat'taki IŞİD saldırısını kınayan, Abdullah Gül, "Bayram arefesinde bile bu derece gaddar olabilen zihniyetin ortaya çıkmasına işin sonunu düşünmeden Ortadoğu'yu ateşe atanlar sebep oldu." dedi

Abdullah Gül: İşin sonunu düşünmeden Ortadoğu'yu ateşe attılar

Irak’ın başkenti Bağdat’ta IŞİD’in düzenlediği saldırıda şu ana kadar 151 kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişi de yaralandı. Irak’ta iki günlük ulusal yas ilan edilirken dünyadan da hain saldırıya tepki yağdı. Saldırıya ilişkin en çarpıcı yorum ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi.

Abdullah Gül; Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 ayrı dilde yaptığı açıklamada “Bugün Bagdat’ın en işlek alışveriş merkezinde IŞİD terörü 125 masum insanı öldürdü. Bayram arefesinde bile bu derece gaddar olabilen zihniyetin ortaya çıkmasına işin sonunu düşünmeden Ortadoğu’yu ateşe atanlar sebep oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet tüm Irak halkına başsağlığı diliyorum” dedi.

Gül’ün mesajındaki “işin sonunu düşünmeden Ortadoğu’yu ateşe atanlar” vurgusu sosyal medyada “Gül kimi kastetti” sorusuna neden oldu.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen intihar saldırısında 151 kişinin öldü, 186’dan fazla kişi de yaralandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler