HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli için dokunulmazlık fezlekesi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke Başbakanlık tarafından Meclis'e gönderildi. Şaban Dişli'nin kardeşi, Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklu bulunuyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Mehmet Dişli'nin darbe girişimini planlayan 'Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi olduğu ifade ediliyor.

Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki fezleke, meclisin internet sitesinden açıklandı.

Oyunu Akar bozmuştu

Darbe girişimi gecesi komutanlık katında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın başına silah dayanmasında başrolde olduğu belirtilen yakın çalışma arkadaşı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin daha sonra ‘darbecilerden yana değilmiş' gibi bir oyun oynadığı, ancak bu oyunu bizzat Akar'ın bozduğu ortaya çıkmıştı.

Akar, rehin tutulduğu Akıncı Üssü'nde kurtarıldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmek için helikopterle Çankaya Köşkü'ne gitmiş, bu sırada helikopterden Akar'la birlikte Dişli'nin de inmesi tartışma yaratmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıkMIŞ, Hulusi Akar ifadesinde, "Saat 21.00’e doğru Tümgeneral Mehmet Dişli geldi. Dişli, heyecanlı ve alışık olduğum ruh halinden farklı bir tarzda ‘Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız, taburlar, yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz’ gibi şeyler söyledi." demişti.


En Çok Aranan Haberler