HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Alkol düzenlemesinin Avrupa’da örneği var'

AKP Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, alkollü içecekler konusunda yapılan yasal düzenlemenin, benzer örneklerinin Avrupa ülkelerinde de olduğunu belirtti.

'Alkol düzenlemesinin Avrupa’da örneği var'

Köktaş, "Sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi konusunda alınması gereken tedbirleri hayata geçirmek, devletin sosyal görevlerinden birisidir." dedi.

Fuat Köktaş, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan), TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen alkollü içecekler ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Düzenlemede yer alan uygulamaların benzerlerinin Avrupa ülkelerinde de olduğunu söyleyen Köktaş, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren her alanda yenilik yaptığını belirtti. Köktaş, "Hükümetimiz gençliği korumak kollamak adına ve daha sağlıklı bireyler yetişmesi adına tedbirleri almaya gayret gösteriyor. En son Torba Yasa ile alkollü içeceklerin satılmasını ve kullanımını esaslara bağlayan bir yasa çıktı. Avrupa’da ve dünyada benzer uygulamaların olduğunu biliyoruz. Amerika’da 18 yaşından küçüklere içki satışı yapılmadığı gibi, bazı eyaletlerinde alkol tüketim yasak ve 21 yaşından küçüklere sigara satılmıyor. Burada yasakçı zihniyet ile hareket edilmiyor. Sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi konusunda alınması gereken tedbirleri hayata geçirmek, devletin sosyal görevlerinden birisidir." dedi.

"YENİ YASA HAYIRLI OLSUN "

Alkollü içecekler ile ilgili hazırlanan yasanın TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde destek veren muhalefet partisi temsilcilerine teşekkür eden Köktaş, "Bizler alkol reklamları ile boğuşan, tanışan ve onlara aşina olan bir gençlik olmasını istemiyoruz. Her yerde, ibadethanelerin, sağlık tesislerine yakın yerlerde alenen içki satılmasını arzu etmiyoruz. Satılacaksa belirli sistem dahilinde yapılacak mekanlar oluşturulmalıdır. Bu konuda kullanıcıların ve satıcılarında dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Ben yasanın hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler