HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Askeri liseler kapanabilir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın iç işleri bakanlığına bağlanması gibi konuları tartıştıklarını söyledi.

Askeri liseler kapanabilir

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin virüslerden kurtulması için yapısal çalışmalar hakkında adımlar atılacağını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın iç işleri bakanlığına bağlanması gibi konuları tartıştıklarını söyledi.

Ankara'dan uçakla Elazığ'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın karşıladığı Bakan Tüfenkci'ye AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başakanı Ahmet Çakır, partililer vemeclis üyeleri de eşlik etti.

15 Temmuz'dan itibaren olağan üstü bir süreç yaşadıklarını aktaranElazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elazığ tarih boyunca devletine milletine, bayrağına, inancına bağlı canını feda eden ve edecek olan insanların yaşadığı bir ildir. 81 ilde olduğu gibi Elazığ'da da halkımız sokaklara döküldü ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğunu gösterdi” dedi.

"Darbecilere en ağır cezayı vereceğiz”

Türkiye'nin sapkın bir cemaatin askerlerin içerisinde sızmış bir yapının kalkışmış olduğu darbe girişimi halkın duruşuyla önlendiğini anımsatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,”Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da gerekeni yaptı. Halkımız tankların, topların önüne geçerek milli iradeyi ortaya koydu. Gösterilen o direniş bütün dünyaya örnek bir duruş. Bu duruş uzun yıllar dost ve düşmanlar tarafından konuşulacak. Darbeciler umduğunu bulamadı. Onların topları uçakları olsa bile milletin çelik gibi bir iradesi vardı. O irade karşısında eridiler, inlerine çekilmek zorunda kaldılar. Bundan sonra yapılacak iş onlardan bunun hesabını sormak. İnşallah bizler hükümet olarak bunu aldığımız Olağan üstü hal yetkisi ile beraber, çok hızlı hareket ederek gereken cezaların en ağırını vereceğiz” dedi.

"Bütün kurumlardan bir bir temizlenecekler”

Sadece darbeye kalkışanların değil, bütün kurumları örümcek ağı gibi saran unsurlarını bir bir temizleyeceklerini anlatan Bakan Tüfenkçi,” Bununla ilgili ilk adımlar bütün bakanlıklar ve kurumlarda atıldı. İleriki günlerde diğer kalan unsurlarını atacağımız adımlarla temizleyeceğiz.Bundan sonra atacağımız adımlar sadece darbecilerden hesap sormak değil, açılan yaraları da kapatmamız gerekiyor. Ekonomide biz bir yara aldık. Kısa zamanda milletimizin desteği ile gayretiyle bu yaraları hızlı bir şekilde saracağız” diye konuştu.

Bu dönem içerisinde finans çevrelerinin olağan üstü fırsatçılığa mail etmediklerinin altını da çizen Bakan Tüfenkci,” Bu süreçte de mail edenlere de kendi mekanizmaları içerisinde dikkat etmeleri, bu noktada da biz darbe teşebbüsü fırsatçılığına mahal vermeyeceğiz” şeklinde ifade etti.

Askeri okulların kapatılmasını da taşıtıyoruz

Kendilerinin ordunun yara almasını hiçbir zaman istemediklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, ”Bu ordu bizim ordumuz ve bu ordunun virüslerden kurtulması için yapısal çalışmalar hakkında adımları atacağız. Askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın iç işleri bakanlığına bağlanması gibi bunu tartışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atacağız. Önemli olan sistemi darbe üretir vaziyetten çıkarmak. Siz sisteme bir müdahale etmezseniz ileri ki 10 yıl sonra başka, 20 yıl sonra başka bir grup bu sistem içerisinde her zaman darbe teşebbüsüne kalkışabilir” diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler