HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'den Başkanlık sistemi açıklaması

MHP Lideri Bahçeli, ''Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler acaba bu sonuca nasıl varmışlardır? MHP parlamenter sistemden yanadır.'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cumhuriyet'i yıkma çabaları dün vardı bugün de var. Ancak Türk milleti uyanıktır. Türkiye'nin adaleti ve ahlakı kalmamış bir halde aşama aşama dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız. Demokrasi kundakçılarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukukun üstünlüğünü esas alan Türkiye Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Korku ve kaygılar tavan yapmaktadır. Terör örgütü PKK kanlı saldırı ve provokasyonlarına devam etmektedir. Musul operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır.

''TÜRKİYE BU TEMİZLİK HAREKATININ DIŞINDA DURMAMALIDIR''

Başika da IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır. Türkiye bu temizlik harekatının dışında durmamalıdır. Ülke olarak milli beka ve güvenliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz çok açıktır. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? Türkiye Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. Musul yanarken yerimizde duramayız.

''BAŞİKA'DAN ÇEKİLMEK HAKKARİ'DEN ÇEKİLMEKLE EŞDEĞERDİR''

Kürdistan'ı kurmak isteyenler akıllarını başlarına alsınlar. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık asmaya da niyetimiz yoktur. Musul operasyonunun uzun süreceği anlaşılmaktadır. IŞİD'in Musul'dan atılması terörist saldırıları şiddetlendirebilir. Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eşdeğerdir.''

ABD'nin gölgesine sığınanların bayrağımıza düşmanca saldırması efendilerinin emridir.

''MUSUL'A SOKULMAZSAK ANKARA'YI TEHLİKEYE ATARIZ''

Türkiye'nin etrafını örmeye ana damarlarını kesmeye çalışanların bitmeyen plan ve nefretleri vardır. Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız.

''BAŞKANLIK'' TARTIŞMASI

47 yıldır millete rağmen adım atmadık bundan sonra da atmayacağız. Yalnızca muhalefet etmekle milletimizin beklentilerini karşılayamayız. Fermanla ülke yönetilmesini geride bıraktık. Fiili başkanlık uygulaması Cumhuriyet'in mirasına aykırıdır. Fiili başkanlık uygulanmasına re'sen ve kendiliğinden son verilmesi en haklı beklentimizdir. Bu mümkün değilse fiili boyutun hukuku boyut kazanması en geçerli yoldur. Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler acaba bu sonuca nasıl varmışlardır? MHP parlamenter sistemden yanadır. Fiili başkanlığa kılıf aranması beyhude bir çabadır.

''MECLİS'TE NE DERSEK MİLLETİN KARŞISINDA DA O OLUR''

Meclis'te 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. HAVET nasıl olacakmış? Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali nato kafa nato mermerdir. MHP'nin Meclis'te tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpa tıp aynısı olacaktır.

Eğer Meclis'te evet dersek MHP olarak milletin huzurunda da evet deriz. Biz millet ve vatan sevdalısıyız. Özümüz sözümüz birdir. MHP teklifi inceleyecek bir karara varacaktır. Siyasi yankesiciler bizim ne yapacağımızı o zaman göreceklerdir. AKP ne hazırladıysa getirsin görelim, bakıp değerlendirelim. MHP'yi itibarsızlaştırmaya çalışanları mahcup edeceğiz.''

DARBE SORUŞTURMASI

Adil Öksüz'ü mutlaka bulmaları gerekir. Nereden kaçmışsa oradan geri getirsinler.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Hele bir gelsin ona göre karar verelim. Önceden karar vermek CHP'nin işidir. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos kriz arzulayanlar 2. dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz.

5 MHP'LİNİN MECLİS'TEKİ BAŞKANLIK OYLAMASINA HAYIR DİYECEKLERİNİ AÇIKLAMASI

Onların en tabi hakkıdır. FETÖ başarılı olsaydı Yurtta Sulh Konseyi'nin hazırlayacağı bir anayasaya ne diyeceklerdi acaba?''

En Çok Aranan Haberler