HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç o haberi yalanladı: Çok basit bir algı operasyonu

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç yazılı bir açıklama yaparak, bir gazetenin bugünkü nüshasında 1.sayfasını tamamen dolduran manşet haberde isminin geçtiğini belirtti.

Bülent Arınç o haberi yalanladı: Çok basit bir algı operasyonu

ANKARA(ANKA) - Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetede kendisinin, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve cemaatin önde gelen isimlerinden olduğu belirtilen eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'in bir araya geldiği yönündeki haberin doğru olmadığını belirtti.

Arınç haberi, "Beni ve Sayın Çelik'i itibarsızlaştırmaya yönelik çok basit bir algı operasyonudur" ifadeleriyle değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de iddiaların hayal ürünü olduğunu belirterek, "Bu bir operasyonun parçası" dedi.

"Açıkça belirteyim ki, bu haber kesinlikle yalandır" diyen Arınç, "Sayın Çelik, Sayın İşbilen ve ben özel olarak hiçbir şekilde, hiçbir zaman bir araya gelmedik ve iddia olunan konuları görüşmedik" ifadelerini kullandı.

-"ÇOK BASİT BİR ALGI OPERASYONU"-

İşbilen'in 2011 seçimlerinde partisinden İzmir milletvekili olduğunu anımsatan Arınç, "Kendisini yakinen tanırım. TBMM Genel Kurul çalışmalarına en çok devam eden milletvekillerimizdendi ve kendisi ile zaman içinde şahsen ve ailece görüşmelerim oldu. Fakat kamuoyunun yakından bildiği 17-25 Aralık operasyonlarından sonra hiç görüşmedik ve bu konuları tartışmadık" ifadelerini kullandı.

Gazetedeki haberin, tamamen yoruma dayalı, kaynağı meçhul, iddianamede açıkça ne yazdığını bilmedikleri kaydeden Arınç, "Beni ve Sayın Çelik'i itibarsızlaştırmaya yönelik çok basit bir algı operasyonudur. Sayın Çelik, Sayın İşbilen ve benim, nerede, ne zaman üçlü olarak bir araya geldiğimiz ve ne konuştuğumu, her halde gazetenin ve bilgi kaynağı polis memurunun malumudur. Bunları açıklamak erdemini göstermelerini bekliyorum. Aksi halde böyle asılsız haberler ancak sahiplerini rezil eder" açıklamasında bulundu.

-HÜSEYİN ÇELİK "HAYAL ÜRÜNÜ, İYİ NİYETLİ OLMAYAN BİR OPERASYON..."-

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik ise, iddialara ilişkin Twitter'daki hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çelik, "Bugünkü Sözcü gazetesinde 'Arınç ve Çelik paralele aracı olmuş' başlıklı bir haber yer almaktadır. Adı geçen Sn.İlhan İşbilen, geçen dönem Ak Parti İzmir Mv. idi.Yetkili olarak her milletvekili ile olduğu gibi Sn. İşbilen'le de görüşmüşümdür. Ancak, haberde iddia edildiği gibi Sn. Arınç'la birlikte Sn. İşbilen'i çağırıp sözkonusu konuları konuştuğumuz iddiası hayal ürünüdür. Gazete'nin sözünü ettiği iddianameyi görmedim, bilmiyorum. Ancak bu ve benzeri gayretler, iyi niyetli olmayan bir operasyonun parçalarıdır. Sn.Arınç'ın da bir TV programında değindiği, Ak Parti ile özdeşleşmiş ve her aşamada emeği olan bazı Şahıslarla ilgili karalama çabası budur. Konuyu Kamuoyunun dikkatine, hasseten de Ak Partili arkadaşlarımın dikkatine saygı ile sunarım" dedi.

İDDİA NEYDİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı ve 143 polis hakkında hazırlanan iddianamede, eski hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, cemaatin ağır toplarından İlhan İşbilen'le buluştuğu ifade edildi. Buluşmanın nedeni de 'AKP'de cemaate karşı çıkanları" masaya yatırmak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler