HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: Yeni süreçte Öcalan olacaktır, olmalıdır

Kuzey Irak'ın Erbil kentinden yayın yapan Kürdistan 24 TV'ye röportaj veren Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, "Yeni süreçte Öcalan ve İmralı olacaktır ve olmalıdır" dedi.

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, kamu güvenliği tesis edildikten sonra yeni şartlar ile isminden başlayarak belki pek çok şeyi de değiştirmek suretiyle yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç olduğunu söyledi. Arınç, "Şimdi şüphesiz yeni süreçte Öcalan ve İmralı olacaktır ve olmalıdır" dedi.

KÜRT KANALINA KONUŞTU

Kuzey Irak'ın Erbil kentinden yayın yapan Kürdistan 24 TV'nin dün akşamki yayınındaBülent Arınç'la yapılan röportaj yer aldı. Çözüm sürecinin 2009'dan bu yana seyrini anlatan Arınç, yeni bir çözüm süreci gerektiğini söyledi.

"ÖCALAN'IN OLUMLU ETKİSİ OLACAKTIR"

Yeni bir çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın önemli olacağını belirten Arınç, şunları söyledi: "Yani hem örgüt, hem Kürt halkı üzerinde Öcalan'ın olumlu bir etkisi olacağını ben şahsen düşünüyorum. Ancak siyasi temsil konusunda HDP olmalı mıdır, buna bir karar vermek lazım. Benim kanaatim HDP bir siyasi aktör olarak kalabilir de ama bugünü kadar yaptığı işlerden hiç bir fayda olmadığına göre onun yerine Öcalan'ın da onay vereceği başka siyasetçiler de olabilir. Çünkü bir temsil ve bir araya gelme söz konusu olduğunda bunu Öcalan'ın itibar ettiği siyasetçileri koymak lazım."

ERDOĞAN, O İŞ BİTMİŞTİR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 19. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada"Bölücü terör örgütünün tek amacı efendilerinin verdiği vazifeyi yerine getirmek aldıkları taşeronluk ihalesini tamamlamak olduğunu çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki süreçte, ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti ne de diğer yapılar asla muhatap alınmayacaktır. O iş bitmiştir. Onlar, örgütü, milletvekilleri, belediyeleriyle yaptıklarının hesabını adalete verecekler" demişti.

YALÇIN AKDOĞAN'IN 'ÖCALAN'I DİRİ DİRİ GÖMDÜLER' AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geçtiğimiz kasım ayında NTV'de gündeme dair soruları yanıtlamış, çözüm süreci konusunda, "PKK'nın Türkiye'yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik... Bunlar süreç için önem taşıyor. Vatandaşlarımız ne istiyorsa o yönde hareket ediyoruz. Çözüm süreci bağlamında İmralı'yla görüşülmesi için bu şartların yerine getirilmesi gerek. Öcalan'ı da oraya diri diri gömdüler" dedi. Nokta dergisine yönelik başlatılan soruşturma hakkında da, "Sen demokrasiye mi, darbeye mi hizmet ediyorsun, iç savaş çığırtkanlığı mı yapıyorsun?" ifadelerini kullandı. Yeni Anayasa konusunda Meclis'teki tüm partileri uzlaşmaya çağıran Yalçın Akdoğan, "Biz diğer partilerle uzlaşıyı sağlamak için her şeyi yapmaya çalışacağız. Birlikte bir şeyler yapalım, becerelim" demişti.

HDP'NİN ÖCALAN BAŞVURUSUNA RET

Adalet Bakanlığı, HDP'nin İmralı'dan Silivri'ye nakledilen mahkumlar ile görüşme talebini reddetti.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile uzun süredir temas kuramayan HDP, İmralı'dan Silivri'ye nakledilen mahkumlar Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Başkanlık HDP'nin talebini reddetti.

Her 2 ismin de uzun süredir hükümlü olmaları nedeniyle avukatların görüşme taleplerine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel müdürlüğü tarafından bir dizi sınırlama getirildi. Görüşme süresi 15 dakika ile sınırlandırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler