HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiçek'e AK Parti'yi şikayet ettiler

CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekilleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek, AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yı ve AK Partili milletvekillerini şikayet etti.

Çiçek'e AK Parti'yi şikayet ettiler

ANKARA(ANKA) - Muhalefet temsilcileri, Çiçek'ten bundan sonraki oturumları yönetmesini de talep ettiler.

İç Güvenlik Paketi görüşmeleri başlamadan yankıları başladı. TBMM Genel Kurulu'nda Salı günü gerçekleşen kavgalı oturumun ardından, ortak hareket eden CHP, MHP ve HDP temsilcileri, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

Çiçek'le görüşmeye CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP'den de Grup Başkanvekili İdris Baluken katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Çiçek'ten bundan sonraki oturumları kendisinin yönetmesini ilettiklerini söyledi.

"OTURUMLARI MECLİS BAŞKANI YÖNETSİN"

Halaçoğlu şöyle dedi:

"Salı günü TBMM Genel kurulu'nda yaşananlar kabul edilen bir durum değil. Kötü bir yönetim vardı. Muhalefet partilerinin hakları gasp edildi. Bir daha bu görüntülerin yaşanmaması için Meclis Başkanı ile mutabakata vardık. Sayın Meclis Başkanı , Meclis başkanvekilleri Sadık Yakut ve Ayşenur bahçekapılı ile görüşerek gerekli uyarıları yapacağını söyledi. Kavgalı oturumun görüntülerini Meclis Başkanı Cemil bey de izlediğini ve görüntülerin hiç de hoş olmadığını belirtti. Görüntüleri gördükten sonra gerekli görüşmeleri yaptığını ve gerekli uyarıları da yaptığını söyledi. Bundan sonrada gerekli uyarıları yapacağını bildirdi. AK Partili Miclis Başkanvekillerinin oturumları taraflı yönettiklerini ve İç Güvenlik Paketi görüşmeleri devam ettiği sürece oturumları kendisinin yönetmesini de talep ettik."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, Meclis oturumlarında şiddet uygulayan AK Partili milletvekillerinin Başkanlık Divanı tarafından kınanmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını Cemil Çiçek'e ilettiklerini söyledi.

Baluken şöyle devam etti:

"Ziyaretimiz nedeni; AKP'li Meclis Başkanvekillerinin üç gündür tarafsız bir yönetim sergilemediklerini düşünüyoruz. AKP grubunun istemleri ve talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini ve içtüzğün gereğinin yapılmadığı konusunu ilettik. Meclis'te kan akmıştır. Meclis Başkanvekilinin oturumu 'kapatıyorum' demesine rağmen AK Parti Grup Başkanvekilleri oturuma devam etmiştir. Oturumu yöneten Ayşenur Bahçekapılı'yı şikayet ettik. Bu yasa görüşmelerinin sırasında oturumu Cemil Çiçek'in yapmasını istedik. Meclis Başkanvekilleri ile görüşeceğini söyledi. Tansiyon yükselmemesi açısından şiddete karışan milletvekilerinin mutlaka başkanlık divanı tarafından kınanmasını ve Meclis kavgalarında öne çıkan AKP'li milletvekillerinin divan tarafından uyarılmasını istedik."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler