HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'na ‘zikirmatik’ sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Kilis Belediye Başkanı'nın Suriye'den atılan roket mermilerinden ötürü sokağa çıkmaya korkan halka zikirmatik dağıttığı iddiası doğru mu?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Kilis Belediye Başkanı'nın Suriye'den atılan roket mermilerinden ötürü sokağa çıkmaya korkan halka zikirmatik dağıttığı iddiası doğru mudur? Kilis Belediye Başkanı'nın halka önlem olarak sunduğu seçenek zikirmatik midir?

Valisinin de 'abdestsiz dışarı çıkmamayı' tavsiye Kilis ilimiz için hükümetin halkın can güvenliğini sağlamak için tedbirleri olacak mıdır? Şimdiye kadar alınan güvenlik önlemleri nelerdir?

Kilis'te Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermisinin isabet etmesi sonucu 12 Mayıs 2016 tarihi itibariyle yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaş sayısı kaçtır? Bu vatandaşların kaçı çocuk kaçı kadındır?

Kilis'e Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermisinin isabet etmesi sonucu 12 Mayıs 2016 tarihi itibariyle hasar gören ve kullanılamaz hale gelen konut, işyeri ve kamu kurumu binası sayısı kaçtır? Bu binaların onarımı için çalışma yapılmakta mıdır?

Kilis'e Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermileri yüzünden şehirden göç eden vatandaş sayısı kaçtır?" (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler