HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşsiz iktisat mezunları Meclis'e taşındı

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA)-CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, “Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarından Bakanlığınıza (Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü) iş için müracaat eden ve halen iş bekleyen kişi sayısı ne kadardır?” diye sordu.

Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin, “genel yönetim” kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının “genel idare hizmetleri” için ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmekte olduğuna işaret eden Hamzaçebi, “Eldeki verilere göre, yaklaşık 250 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu gencimiz işsiz olup iş beklemektedir” dedi.

İşsiz iktisad mezunlarını Meclis'e taşıyan Hamzaçebi, şu sorulara yanıt aradı:

“2009, 2010 ve 2011 yıllarında iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu kaç kişi iş olanağına kavuşmuştur?

İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarından kamuda istihdam edilecekler için 2012 yılında ne kadar sayıda kontenjan ayrılmıştır?

Bu gençlerimiz için Bakanlığınızın önümüzdeki yıllarda istihdam planlaması nedir? Daha çok iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarını kamuda istihdam edebilmek için çalışmalarınız nelerdir?”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler