HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kamer Genç açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir Ticaret Odası'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'le ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kamer Genç açıklaması

Kılıçdaroğlu, "Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değil" dedi.

DERSHANE TARTIŞMASI
Biz hiçbir tüccarı cemaattendir, a partisinden b partisinden diye ayırmayız. Bizim görevimiz onun önündeki engelleri kaldırmaktır. Bu nedenle dershaneleri kapatacağım diyorsanız yapmanız gereken şudur. Çocukların dershaneye ihtiyaç duymayacakları bir eğitim sistemi getiriyorsanız biz size destek vermeye hazırız. Hiçbir anne baba gönüllü olarak göndermiyor, zorunlu olarak gönderiyor. Okula gidiyor diploma için, dershaneye gidiyor bir şey öğrenmek için. Her anne baba boğazından kesip gönderiyor.

Bu sistemi yaratan ne? Eğitim sistemi bunu yaratıyor. Dershane sahibini suçlamak kadar yanlış bir şey yok. 50 bin öğretmen 100 bin insan dershanede geçimini sağlıyor. Ne yapacaksınız bunları atacak mısınız? Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Siz yeni işsizlik alanları yaratıyorsunuz.

MGK BELGESİ
Bugün yayınlanan MGK belgesi var. o belde iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar neler söylüyordu. Meğer neler yapmış. Bunu görüyoruz. Bir siyasetçinin temel kuralı halkına yalan söylememek olmalı. Siyasetçi doğruların arkasında gitmek durumundadır. Gidip o belgeye imza atacaksınız, ama dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz. Siyasette iki yüzlüye bu halkın prim vermemesi lazım.

KAMER GENÇ’İN TAVRI
Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değil. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantı, Japonya’nın topraklarında yapılmış bir toplantı sayılır. Yani Japonya'nın egemenliğinin bulunduğu yerdir. Dolayısıyla müdahale doğru değildir.
Ama bir başka gerçek daha var. Kamer Genç’e yapılan müdahale de polisler tarafından yapılan müdahalede doğru değildir. İki yanlış var. iki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

DİSİPLİN SÜRECİ OLACAK MI?
Grup bakar, grup ile ilgili bir olay.

En Çok Aranan Haberler