HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Komisyonda "Allah demek yasaktı" kavgası

Milli Eğitim Komisyonu'nda AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır'ın "1932-50 döneminde 'Allah' demek bile yasaktı” sözleri tartışma yarattı.

Komisyonda "Allah demek yasaktı" kavgası

ANKARA (ANKA) - CHP'li milletvekillerini ayağa kaldıran tartışma özür dilenmesiyle kapandı.

Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmeleri sürüyor. 2'inci madde üzerinde söz alan AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır, konuşmasına 28 Şubat bildirisini okuyarak başladı.

“1932-50 döneminde 'Allah' demek bile yasaktı” diyen Çakır'ın sözleri büyük gerilime neden oldu. CHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak, masalara vurarak tepki gösterirken “Terbiyesiz”, “Ayıp be”, “Sözünü geri al” diye bağırdılar. Bu arada CHP İstanbul Mİlletvekili Oktay Ekşi, Çakır’ın yanına giderek, “Kim yasakladı ispatlasana…” diye bağırdı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, “Allah, peygamber, din sizin tekelinizde mi? Biz hiçbir zaman kimsenin dinini sorgulamadık. Herkesin dini kendine” diye seslendi. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da "Azdırmayın bizi kötü olur" diye bağırdı. Tartışmanın büyümesini araya giren CHP milletvekilleri ve aralarında AKP Mersin Milletvekili Çiğdem Öktem'in de olduğu AKP'li milletvekilleri engelledi. Gerilim üzerine komisyona 5 dakika ara verildi.

-ÖZÜR DİLENDİ TARTIŞMA KAPANDI-

Aranın ardından konuşmasını tamamlamak için söz alan Çakır, “1932 yılından 50 yılına kadar 'Allah' demek yasaktı, diye bir ifade kullandım. Özür diliyorum. Kastım ezandı. Haşa hepimiz Allah'ın kuluyuz. Birileri üzüldüyse özür dilerim hakkınızı helal edin” dedi. CHP'li milletvekilleri "Üzdün, kırdın" diye karşılık verdi. Bir milletvekili "Tamam tövbe edilmiştir" diye seslendi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de "Özür dilenmişse üstüne gidilecek bir şey yoktur, konuyu kapatalım" dedi.

Tartışmanın ardından konuşmasına devam eden Çakır, ikinci maddede, birinci ve ikinci kademeye, ilkokul-ortaokul şeklinde düzenlenmesi için önerge verileceğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler