HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kültür Bakanı Topçu’dan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili, "Kamu düzenini kim bozuyorsa hukuk içinde ilgililer gereğini yapacak" dedi.

Bir dizi ziyaret ve inceleme için Edirne'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası belediye binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, ülkede yaşanan terör olaylarıyla mücadelenin dünyadaki tüm ülkelere örnek olacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in görevinden uzaklaştırılması yönünde aldığı karar ile ilgili açıklama yapan Bakan Topçu, "Devlet kamu düzenini bozan eşkıyaya yavuz gibi olacak. Evet bir ateş var memlekette. Bu birlerini yakacak mutlaka. Ama Çanakkale'de kimi yaktıysa onu yakacak, Anafartalar'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da kimi yaktıysa onu yakacak. Devlet kararlılıkla milletin tasdikiyle üstüne gidiyor, gerekeni yapacak. 63'üncü hükümet bu ülkeyi sağ ve salim sandığa taşıyacak. Kamu düzenini kim bozuyorsa hukuk içinde ilgililer gereğini yapacak. Bölücü terörle mücadele bütün ülkelere örnek teşkil edecek" diye konuştu.

Belediye ziyaretinden sonra Edirne Saray Kazısı ve Hıdırlık Tabyası hakkında bilgiler alan Bakan Topçu daha sonra öğle namazını kılmak için Selimiye Camii'ne geldi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler