HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dudak estetiği sanatı

İnce dudak yüzün yorgun, mutsuz ve olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olan estetik problemlerinden birisidir.

Dudak estetiği sanatı

Dudak inceliği doğuştan ya da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çünkü yaş aldıkça yüz hacmini kaybeder, konturları silinir, daha renksiz bir hal alır. Hatta yaş ilerledikçe dudakların iki yanı aşağıya doğru sarkabilir.

Dudaklarının inceliğinden ve yüzlerindeki mutsuz, sinirli, yorgun ifadeden kurtulmak isteyen kişiler dudak dolgusu enjeksiyonundan faydalanabilirler. Dudak dolgunlaştırma estetiği ortalama 20 dakika içinde gerçekleştirilen ameliyatsız bir estetik operasyondur. Çeşitli dolgu malzemeleri enjekte edilerek ya da silikon implant yerleştirme tekniği ile dudaklar dolgunlaştırılabiliyor. Ancak günümüzde silikon implant tekniği estetik cerrahlar tarafından pek tercih edilmiyor, tavsiye de edilmiyor. Çünkü silikon implantların geri dönüşümü çok zordur. Oysaki dolgu enjeksiyonu tekniği geri dönüşümlü bir tekniktir. Ortalama 1 yıl içinde dolgu enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir. Operasyonun tekrarlanma süresi geldiğinde hasta memnun ise işlemi tekrar ettirir, değil ise uygulamadan vazgeçebilir.

Dolgu enjeksiyonu tekniği nasıl uygulanır?

Dolgu enjeksiyonunda çeşitli dolgu malzemeleri kullanılabilir. Bunların arasında en yaygın olanı hyalüronik asit dolgu malzemesi ve otolog yağ enjeksiyonudur. Haylüronik asit dolgu malzemesi cildin doğal yapısında da bulunan, yaşlanmayla birlikte azalan bir malzemedir. Ortalama 20 dakikalık bir operasyon ile eksilen bu malzeme dudağa enjekte edilir. Otolog yağ enjeksiyonu ise liposuction tekniği ile kişinin kendi vücudundan alınır. Alınan yağ hücreleri özel bir işlem ile saflaştırılarak dudağa enjekte edilir. Mikro nano yağ enjeksiyonu tekniği denilen bu yöntem de dudak dolgunlaştırma estetiğinde başarılı bir şekilde kullanılabilir.

Dolgu enjeksiyonunda dudak tasarımı nasıl yapılır?

Dudak tasarımı yüzün geneli ile ölçülendirilerek yapılır. Dudakların boyutu, kıvrımları ve konturu yüzün genel hatları ile orantılı olmalıdır. Altın orana göre alt ve üst dudak kendi arasında belli bir simetriye sahip olunmalıdır. Üst dudak 1/3, alt dudak ise 2/3 oranında bir ölçüye sahip olmalıdır. Philtrum sırtı ile cupid yayı kıvrımlarının doğru bir şekilde planlanması da çok önemlidir. Dudak dolgusu estetiğinin ana hedefi dudağı daha şekilli, daha hacimli ve daha canlı görünmesini sağlamaktır.

Dudak tasarımında artık 3D simülasyon cihazından faydalanılıyor. 3D simülasyon cihazı operasyondan önce dudağın, dolgu enjeksiyonu ile nasıl bir görünüme kavuşacağını göstermeye yarıyor. Bunun için kişinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları üzerinden 3D simülasyon cihazı ile 3 boyutlu görüntüleri hazırlanıyor. Ve bu görüntü üzerinden dudak tasarımı muayene sırasında hasta ile birlikte hazırlanıyor. Böylece hasta dudak tasarımı sürecine dahil olabiliyor. Operasyona daha tereddütsüz girebiliyor. Herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmıyor.

Dolgu enjeksiyonunun iyileşme süreci nasıldır?

Dolgu enjeksiyonu ameliyatsız bir işlem olduğu için iyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Hasta operasyonun hemen ardından dolgun dudakları ile iş hayatına ya da günlük hayatına devam edebilir. Operasyonun sonuçlarının görünür olması için de bekleme süresine ihtiyaç yoktur. Dudaklarda hassasiyet oluştuğu için ilk birkaç saat sıcak içecek tüketilmemesi iyi olur. Bir de güneş ışıklarının zararlı ışınlarına karşı koruyucu önlem almak da tavsiye edilir. Ne dolgu enjeksiyonu esnasında ne de operasyondan sonra herhangi bir şekilde ağrı hissedilemez.

Dolgu enjeksiyonunda sadece doğuştan ince dudaklara sahip olanlar, yaşlanmaya ile hacim kaybı yaşayanlar yararlanmaz. Aynı zamanda dudaklarında doğuştan gelen bir problemi olan veya kaza ya da hastalık gibi sebeplerden şekil bozukluğu yaşayanlar da rahatlıkla faydalanabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler