HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Krem ile yüz gençleşmez, lazer ile burun küçülmez

Ülkemizde ve dünyada milyonlarca insan her gün daha güzel, daha çekici ve daha sempatik görünebilmek amacı ile estetik cerrahlara başvuruyorlar.

Krem ile yüz gençleşmez, lazer ile burun küçülmez

Özellikle son yıllarda başlayan ‘Selfie’ akımı, insanların dikkatini yakın çekim olması nedeni ile yüz estetiğinin popülerliğini ve bilinirliğini arttırdı. Bu konuda bir çok insan kameralarında kullandıkları filtre özellikleriyle durumu idare etmeye çalışırlarken, büyük bir kısmı da daha gerçekçi davranıp estetik cerrahların kapısını aşındırmaya başladı.

Yüz bölgesi denildiğinde erkekler ve kadınlar için iki farklı bakış açısı sıklıkla karşımıza çıkıyor. Genç ve orta yaş grubu erkeklerde en ciddi estetik problem kellik ve burun’da şekil bozukluğu iken genç ve orta yaş bayanlarda birinci sırada burun ikinci sırada yüzde ortaya çıkan kırışıklıklar ve çizgiler estetik kaygı olarak ilk sırada gelmektedir. 40 yaş üstü bayan ve erkeklerde ise yüz gençleştirme ve güzelleştirme isteği birinci sırada yer almaktadır. Bunlar içerisinde rakamsal olarak en sık yapılan estetik uygulama çoğunlukla erkeklerde ve bazen kadınlarda uygulanan Saç Ekimi işlemidir.

‘Saç Dökülmesi ve kellik erkeklerin kabusudur!’

Bir çok erkek saç dökülmesi sonrası sadece saçlarını kaybetmekle kalmazlar aynı zamanda özgüvenlerini kaybeder. Buda onların iş, sosyal yaşam, evlilik ve hatta cinsel yaşamlarına dahi olumsuz yönde etki eder. Ne yazık ki her alanda olduğu gibi kellik konusunda da bazı insanların bu eksiklikleri duyguları suistimal edilmektedir. Bu alanda çok etkili olduğu iddia edilen kremler, ilaçlar, spreyler ve hatta saç çıkarıcı aşı adı altında insanlar ümitlendirilmekte, yanlış yönlendirilmekte ve maddi – manevi sömürülmektedir. Saçları dökülmüş ve bir şekilde kellik ortaya çıkmış olan bir insanda en etkili, gerçekçi ve bilimsel çözümün saç ekimi olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca bilinmelidir ki saç ekimi her yerde yaptırılabilecek bir uygulama değildir.

‘Ne yazık ki saç ekimi merkezi olarak bilinen merkezlerin %50’si civarı FASONDUR!’

Türkiye’de Saç ekimi merkezi adı altında faaliyet gösteren yüzlerce merkez bulunmaktadır. Bunların çok büyük bir çoğunluğu ulusal ve uluslararası standartlara uymayan, T.C. Sağlık bakanlığı mevzuatlarına uygun olmayan yasa dışı işletmelerdir. Sonuçta milyonlarca insanı ilgilendiren bir konuda büyük bir rant olduğunu düşünen, sağlık çalışanı olmayan, uyanık bazı iş adamları ve işletmeciler saç ekimi merkezi adı altında web sayfaları ve iş yerleri açarak halkı yanıltmaktadırlar. Özellikle sosyal medya çok yaygın bir şekilde kullanılarak gerçekçi olmayan vaatlerle insanların bu duygularını sömürmektedirler. Bunların arasında en yaygın aldatma kelimeleri 10 bin’li graft sayıları ve ‘Garanti veriyoruz’ kelimesi gibi hiç bir geçerliliği ve bilimsel yönü olmayan ifadelerle insanları aldatabilmektedirler. Hatta bu insanlar bazen daha da ileri giderek bilinen marka hastanelerin bile içerisinde yer kiralamak sureti ile saç ekimi gerçekleştirmektedirler. Böyle durumlarda en tehlikeli durum ise saç ekimi gibi tıbbi bir uygulama, tıbbi bilgisi olmayan insanlar tarafından yapılmasıdır ve ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Bu hastalıklardan bazıları AIDS ve Hepatit gibi tedavisi ve telafisi dahi mümkün olmayan son derece bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklar olabilir.

‘Saç ekimi düşünen bir insanın izlemesi gereken normal yol nedir?’

Saç ekimi düşünen bir insan mutlaka bu konuda güvenebileceği saç ekimi konusunda tecrübesi ve deneyimi olan bir plastik cerrahi uzmanına müracaat etmelidir. Ekim mutlaka uluslararası standartlara uygun, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı sağlık kuruluşlarında yapılması gerekmektedir. Saç ekimi konusunda gerekli bilgi ve deneyime sahip plastik cerrahi uzmanı tarafından detaylı bir şekilde ekim düşünen kişiye anlatılmalı ve saç ekimi düşünen kişi kafasındaki bütün soruların cevabını plastik cerrahi uzmanından almalıdır. Saç ekimi işlemi standartlara uygun ortamlarda ve deneyimli bir ekip tarafından yapıldığı taktirde rahat, konforlu, ağrısız ve riski yok denebilecek kadar az, başarılı bir uygulamadır. Kelliğin derecesine göre ortalama 2 ila 9 saat arasında sürebilir ve memnuniyet oranı yüzde 90’ların üzerindedir.

‘Saç Ekimi ile 3 ile 10 yaş arası genç görünmek mümkün!’

Saç Ekimi sonrası ortalama 3 ile 10 yaş arasında bir gençleşme fark edilmekte, ve bu insanların özgüvenlerini çok büyük oranda arttırmaktadır. Saç Ekimi sadece fiziksel restorasyon yapmaz, aynı zamanda ruhsal restorasyon da yapar. Erkeklerde saç ekiminden sonra en çok dikkat çeken estetik operasyon burun estetiğidir ve çoğunlukla Burun Estetiği , Saç Ekimi ile kombine edilir.

‘Çirkin burun güzelliği gölgeler!’

Gerek erkeklerde, gerek ise kadınlarda yüzün güzelliğini en çok etkileyen organ burundur. Her insanın kendi yüz yapısına uygun kendi karakterine uygun ve kendine spesifik bir burun yapısı vardır ve olmalıdır. Bu standartların dışına çıkan normalden büyük, normalden uzun, normalden geniş, kemerli, düşük, eğri, deforme ve ya bunların kombinasyonu şeklinde şekil problemleri olduğu taktirde yüzün ahengini oranını ve güzelliğini olumsuz etkiler. Normalde çok güzel, çok orantılı ve çekici bir yüz sırf burundaki bu şekil bozukluğundan dolayı çirkin gözükebilir. Çünkü burundaki problem yüzün güzelliğini bozar ve gölgeler. Tıpkı tertemiz bir masa örtüsünün ortasındaki kahve lekesi gibi.

‘Burun Estetiği mutlaka ve mutlaka Estetik Plastik Cerrahlar tarafından yapılmalıdır!’

Ne yazık ki günümüzde estetik cerrahlar dışında farklı branşlardan doktor ve hatta doktor olmayan estetisyenler, güzellik uzmanları tarafından bile buruna bir takım estetik uygulamaları yapıldığı bilinmektedir ve bu durum bir çok tehlikeyi beraberinde getirmektedir. İçeriğinde ne olduğu bile belli olmayan bazı maddeler buruna enjekte edilerek çok ciddi, ve hatta telafisi mümkün olmayan şekil bozuklukları hatta körlüğe kadar gidebilen sağlık sorunları dahi literatürde mevcuttur.

‘Burun Kremi, Lazer ile Burun Estetiği, Burun mandalı ve Burun şekillendirici ile ETKİSİZ ve ALDATICI Burun Estetiği’

Son yıllarda özellikle sosyal medyada bu konuda çok sayıda yazı, reklam ve görseller yayınlanmakta ve insanlar yanlış yönlendirilmektedir. Plastik Cerrahi uzmanlarının önerdiği tedaviler dışında yapılan bu tip uygulamalar gerçek dışı ve hiç bir etkisi olmayan uygulamalar olduğu gibi daha sonra Plastik Cerrahlar tarafından yapılabilecek uygulamaları da zorlaştırabilir. Sokaktan yada internet ortamından temin edebildiğiniz hiç bir ürün ile Burnunuza müdahale yapmayın, yaptırmayın. Burnunuzu ve kendinizi riske atmayın!

‘Burun Estetiği düşünen bir insanın izlemesi gereken yol nedir?’

Burnundan şekil olarak memnun olmayan birisi bu konuda deneyimli bir plastik cerrahi uzmanı araştırmalı ve bulmalıdır. Doktorunuzla kafanızdaki tüm sorun ve soruları detaylı bir şekilde konuşmalısınız ve eğer tatmin olduysanız operasyona karar verebilir ve planlamayı plastik cerrahınızla yapabilirsiniz. Her doktorun yöntemi, yaklaşımı ve tarzı diğerinden farklı olabilir. Siz kendinize uygun yaklaşım ve tarz sahibi doktor bulduğunuzda burun estetiği operasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Ama şunu unutmamalısınız ki burun estetiği güzel yapıldığı taktir de yüzün görünümünü en çok değiştiren, yüze en çok pozitiflik katan ve özgüveni en çok arttıran estetik operasyonlardan biridir.

Özellikle belli bir yaş grubunun üzerinde burun dışında yüzün diğer bölgelerindeki sarkmalar, gevşemeler ve diğer yaşlanma emareleri yüzün estetik görüntüsünü, çekiciliğini ve güzelliğini olumsuz etkiler. Bu noktada devreye Yüz Gençleştirme Operasyonları ve Uygulamaları girer.

‘Kremle, Spreyle, Tozla, Masajla Yüz Gençleşmez ve Güzelleşmez!’

Ne yazık ki bir çok alanda olduğu gibi insanların yaşlanma duygularınında suiistimal edilebildiği hepimizin malumudur. Şu kremle 5 yaş gençleşin, şu tozla 10 yaş gençleşin, şu masajla gençliğinize geri dönün gibi bilimdışı - gerçekdışı tanıtımlar, yönlendirmeler gün geçtikçe sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda artmaktadır. Bu tip aldatıcı reklamlara itibar etmemek ve çok dikkatli olmak gerekir. Hatta bu tip yanıltıcı yöntemler güzelleşmek bi yana, çirkinleşmenize var olan mevcut güzelliğinizi bile kaybetmenize sebep olabilmektedir. Eğer yaşlanma emarelerinden yüzünüzdeki gevşemeden, sarkmadan ve gençlik görüntünüzün kaybolmasından rahatsızlık duyuyorsanız, en gerçekçi yaklaşım Estetik, Plastik Cerrahlara müracaat etmektir. Gençleşme amacı ile günümüzde en sık yapılan uygulamalar 2 ana grupta toplanır.

Birincisi cerrahi yöntemlerle yapılan yüz gençleştirme operasyonlarıdır. Tam yüz gençleştirme operasyonu buna iyi bir örnektir.
İkincisi ise ameliyat dışı estetik uygulamalardır. Botox, Dolgu ve Lazer Tedavileri gibi uygulamalar da buna örnektir.

Bu uygulamalar mutlaka bir estetik cerrahi merkezlerinde yapılmalıdır.

‘Yüzünde yaşlanma emareleri oluşmuş olan bir çok insan kendini değersiz hisseder!

Gençlik döneminde güzel ve çekici bir yüze sahip olan kadın yada erkek bir çok insan yaşlanma ortaya çıktığında kendini değersiz ve hatta çirkin hisseder. Bu da bireyin özgüvenini etkiler ve yaşantısının her kademesinde yetmezlik hissetmesine sebep olur. Zaman zaman evliliklerin dahi sonlanmasında ne yazık ki bu durum bir nedendir. Kadın yaşlanmış, eski güzelliğini yitirmiş, özgüvenini kaybetmiş, kocası ise başka arayışlar içerisine girmiştir ve ya bunun tersi. Sonuç dağılan aileler ya da mutsuz evliliklerdir. Bu durumda estetik cerrahi devreye girer.

‘Yüz Gençleştirme Operasyonu ile 20-25 yaş gençleşmek mümkün olabilir.’

Estetik Plastik Cerrahların yüz gençleştirme konusundaki tecrübe ve deneyimlerinin artması ile yüz gençleştirme ameliyatlarının sayısında da hızlı bir artış gözlenmektedir. Bu operasyonlarla aynı anda kaşların kaldırılması, göz kapaklarının yenilenmesi, yanakların eski sıkılık ve gerginliğine getirilmesi, yüzde ki çizgilerin kaybedilmesi, dudakların şekillendirilmesi, boyun bölgesinde sıkılaştırma gençleştirme ve burunda şekillendirme aynı anda yapılabilmekte 70 – 75 yaşındaki bir insan neredeyse 40’lı yaşlara tekrar dönebilmektedir. Bu da o insanın sadece yüzünü düzeltmeye değil aynı zamanda özgüvenini ve psikolojisini düzeltmeye büyük bir katkı yapmaktadır. Yüz gençleştirme operasyonları özellikle 40 yaş üstü boşanmış erkek ve kadınlarda en sık yapılan estetik uygulamalardan biridir. Bu insanlar hayatın ve yaşın getirdiği değişiklikleri silerek yeni bir hayata yeni bir yüzle başlamak istemektedirler.

‘Yüz Gençleştirme düşünen bir insanın izlemesi gereken yol nedir?’

Özellikle 40 yaş üstü yüzünde sarkmalar oluşmuş, kaşı düşmüş, göz kapakları torbalanmış sarkmış, yanakları sarkmış, boyunda çizgiler olmuş sarkmalar meydana gelmiş, gıdı bölgesinde torbalanmalar sarkmalar oluşmuş ve burun ucunda düşme gevşeme oluşmuş ve ya bunların bazılarına sahipseniz ve bu durum sizi psikolojik olarak rahatsız ediyor ise, siz yüz gençleştirme düşünen birisiniz demektir. İzlenecek yol bu konuda tecrübesi olan bir Plastik Cerrahi uzmanına ulaşmak ve bu konuda detaylı bir görüşme yaptıktan sonra tatmin olduysanız operasyona karar vermektir. Operasyonla ilgili tüm olumlu yada olumsuz ihtimalleri hekiminizle konuşun ve bilin ki iyi yapılmış bir yüz gençleştirme operasyonunun size vereceği olumlu katkıyı başka hiç bir yolla elde edemezsiniz. Yüz gençleştirme operasyonu Estetik Plastik Cerrahinin en kompleks ve en çok bilgi ve deneyim gerektiren uygulamalarından birisidir. Hekiminizin bu formasyona sahip olduğuna inandıysanız hekiminize kolaylıklar, size mutluluklar diliyoruz. Çünkü bu operasyon başarılı bir şekilde yapıldıysa sonuçları en mutlu edici uygulamalardan biridir.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı
Doç.Dr. Hayati Akbaş
http://www.fbm.com.tr

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler