HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sebebi açıklanamayan kısırlık

Çocuğu olmadığı için tedavi olmak istediklerinde en çok duyulan ve en nefret edilen söylemle "çocuğunuzun olma nedeni açıklanamıyor” denilerek çaresizliğe itilen çiftlere akupunktur tedavisi yeni bir kapı aralıyor.

Maraş Akupunktur Merkezinden Dr. İsmail Maraş, çocuk sahibi olamamak gibi önemli ve hassas bir konuda bilimin ışığında "açıklanamayan bir şeyin” olmaması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Saygın tıp otoriteleri belirtiyor ki bu gibi rahatsızlıklarda bilinmeyen bir sebep olmaması lazımdır. Her şeyin bir sebebi olduğu gibi belli zaman içinde hastanın yaşına, erkek faktörüne, kısırlık süresine ve kendisi ile ilgili kimi özel sorunlara bağlı olarak çeşitli nedenlerin birleşmesiyle çiftler bebeklerine kavuşamayabilir. Dolayısıyla bu şekilde bir açıklamayla karşılaşan çiftlerin hemen ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmaması gerekir.”

İnsanın vücut kimyasına, psikolojisine, kendi kırılganlığına, tiroit başta olmak üzere çeşitli hormonal dengesine, stres oluşturan dengelere bakmak gerektiğini anlatan Dr. İsmail Maraş, "gizli alerjinin de asla yabana atılmaması gerektiğine ve stresin vücudu etkilediği gibi alerjik bünyeye sahip olmanın da sebebi açıklanamayan birçok rahatsızlığın da kaynağı olabildiğine” dikkat çekti.

Dr. İsmail Maraş, kısırlık veya çocuğa kavuşamama üzüntüsünün bütün bu etkenlerin toplamı olarak da meydana gelebileceğine vurgu yaparak şunları söyledi: "Sizin doktorunuz veya tedavi olmaya gittiğiniz merkez, her şeyden önce sizi hemen tedaviye yönlendiren bir merkez olmamalıdır. ‘Benim niçin çocuğum olmuyor?' dediğinizde ya size geçerli bir neden açıklayabilmeliler ya da sizde çocuk olmaması için sorun oluşturan negatif nedenleri bulabilmeliler. O zaman çok istenilen çocuğa kavuşma şansı belki de kendiliğinden mümkün olabilir. Kaldı ki klinik tecrübelerimizle tedavi ettiğimiz hastalarda akupunktur ile tiroit hormonu başta olmak üzere hormon dengesinin sağlandığını, immün sisteminin güçlendirilmesiyle kırılganlığın giderildiğini, sindirim sisteminin, dolaşım sistemin, boşaltım sisteminin düzene girdiğini, beynin daha fazla oksijen aldığını görmekteyiz. Çocuğu olmadığı halde sadece alerji sebebiyle tedaviye gelen hastalarımızın, sadece sindirim sistemi için tedaviye gelen hastalarımızın, sadece stres sebebiyle ya da aşırı kilo, yağlanma gibisebeplerle tedaviye gelen hastalarımızın çocuk sahibi de olduklarını sevinç içinde bize geri bildirim yaptıklarından biliyoruz. Bu sebeple çocuğu olmadığı için tedavi olmak istediklerinde en çok duyulan ve en nefret edilen söylemle "çocuğunuzun olma nedeni açıklanamıyor” denilerek çaresizliğe itilen çiftlere akupunktur tedavisinin yeni bir kapı araladığını söyleyebiliyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler