HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 gecede 4 işyeri soyuldu

- SAKARYA'nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi'nde dün gece 4 işyeri soyuldu.

1 gecede 4 işyeri soyuldu

İşyerlerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenen ve 4 kişi oldukları sanılan şüphelilerin, hırsızlık sırasında rahat tavırları dikkat çekti.

Kuzuluk Mahallesi Lunapark yolu üzerinde bulunan 4 ayrı işyeri, dün gece yarısı kimliğihenüz bilinmeyen kişiler tarafından soyuldu. 4 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlar, kapı kilitlerini keserek girdikleri bir büfeden 4 bin lira değerinde sigara ve kasada bulunan bir miktar para, emlak ofisinden toplam 4 bin lira değerinde plazma televizyon ve dizüstü bilgisayar, aperatif dükkanından 2 bin lira değerinde plazma televizyon ve kasada bulunan bir miktar para, cep telefonu dükkanından 10 bin lira değerinde cep telefonu ve elektronik eşya çalarak kaçtı.

Jandarma 4 işyerinin soyulmasıyla ilgili olarak yaptığı araştırmada 4 kişi oldukları tespit edilen hırsızlardan 2’sinin gözetleme yaptığı, diğer iki kişinin de işyerlerinin kilitlerini demir kesme makasıyla keserek içeri girdiklerini tespit etti.

VERGİ LEVHAMI BİLE ÇALMIŞLAR

Büfesi soyulan Seyfi Gülçin, "Sabah olduğunda arkadaşlar aradı. Soygun olduğunu onlardan öğrendim. Hemen geldim. Sigara, bir miktar para ve vergi levhamı dahi çalmışlar. Kilitleri demir kesme makasıyla kesip içeri girmişler. Tahmini gece saat 03.00 – 05.00 arası girmişler. Belediyenin kamera sistemi çalışmıyormuş. Zaten yolu görüyor, dükkanlarımızı görmüyor. Bize bir faydası yok. Bu yaşadığımız üçüncü soygun olayı" dedi.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Bu arada şüphelilerin, soydukları bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği anlaşıldı. Görüntülerde şüphelilerden biri,cep telefonu dükkanının kilidini demir kesme makasıyla kestikten sonra, diğer şüpheli de elindeki bir tornavida yardımıyla kapıyı zorlayarak açtıktan sonra içeri giriyor. Parmak izi bırakmamak için eldiven taktığı görülen şüpheli, rahat tavırlarla işyerindeki değerli eşyaları ve raflarda bulunan telefonları bir kutuya doldurmaya başlıyor. Şüpheli, tornavida yardımıyla zorlayarak açtığı çekmecelerde bulunan bir miktar para ve değerli eşyaları alarak işyerinden uzaklaşıyor.

MOBESE ARIZALI ÇIKTI

Bu arada 30 Mart seçimleriyle birlikte kapanan Kuzuluk Belediyesi tarafından taktırılan mobese kameralarının olay sırasında çalışmadığı ortaya çıktı. Esnafların tepkisini çeken hırsızlık olayının ardından Akyazı Belediyesi ekipleri, arızalı mobese sistemini tamir etti.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler