HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da protestocular polis merkezine saldırmak istedi

Adana'da IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden grup, Hürriyet Polis Merkezi'ne taş ve molotof kokteyli kullanarak saldırmak istedi.

Adana'da protestocular polis merkezine saldırmak istedi

Polisin havaya ateş açmasıyla püskürtülen grup, karakola zarar veremeden dağıtıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Hürriyet Mahallesi ile çevre mahallelerde toplanan yaklaşık 80 kişilik grup, Güney Kuşak Bulvarı üzerinde çevreye ve polis araçlarına molotof kokteyli attı. Daha sonra Güney Kuşak Bulvarı üzerinden Hürriyet Polis Merkezi istikametine ilerleyen grup, karakola saldırmak istedi. Karakolda bulunan polis ekiplerinin havaya ateş ederek uzaklaştırmaya çalıştığı grup, daha sonra bir aracın camlarını kırıp el frenini indirdikten sonra vitesi ileri alıp aracı ateşe vermek istedi. Molotof kokteyli atılan araçta kısa süreli yangın olsada, alev almadı.

Kentin birçok noktasında protesto gösterilerinin olması nedeniyle yoğunluk içerisinde olan TOMA ve akrep araçları yaklaşık 15 dakika sonra karakol önüne gelerek gruba müdahale etti. Ara sokaklara dağılan protestocular, çevre mahallelerdeki protestocuların arasına katıldı.

Çevredeki evlerden karakol önüne inen vatandaşlar da gruba tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri sapanlarla protestoculara taş attı. Yaklaşık 1 saat süren olayda gözaltına alınan ya da yaralanan olmadı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler