HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu kadarına da pes' dedirten iki kaza

Bayramda trafik kazası bilançosu giderek ağırlaşırken bu sabah İstanbul'da Bayrampaşa ve Ataşehir'de yaşanan iki kazada kaldırımdaki insanlara çarpan sürücüler 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Bayrampaşa'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkarak belediye temizlik görevlisine çarptı. Temizlik görevlisi hayatını kaybetti. Kaza saat 08:00 sıralarında Bayrampaşa Çiftehavuzlar Caddesi üzerinde meydana geldi. 35 YU 344 plakalı otomobil seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil yol, kenarında caddenin temizliğini yapan, Bayrampaşa Belediyesi temizlik görevlisi Şaban Aktaş’a çarptı.

Otomobil daha sonra, yol kenarında bulunan elektrik direğine çarparak hurdaya döndü. Kaza ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Araç sürücüsü ve yanında bulunan arkadaşı, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, temizlik görevlisi Aktaş tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden temizlik görevlisinin cenazesi, polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otomobilde bulunan iki kişinin tedavileri ise sürüyor.

ATAŞEHİR'DE OTOMOBİL KALDIRIMDA YÜRÜYEN ANNE VE ÇOCUKLARINA ÇARPTI

Kaza saat 10.30 sıralarında Örnek Mahallesi Şehit Cahar Dudayev caddesi üzerinde meydana geldi. İddalara göre cadde de seyreden Ahmet Altay'ın kullandığı 38 YT 861 plakalı panelvan araç Ziya Paşa Caddesinden yola giren başka bir otomobile çarpmamak için aniden direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan araç bu sırada iki çocuğuyla birlikte markete alışverişe giden Anne Neslihan (30) ile oğlu Emirhan (7)'a çarptı. Kazada kaldırımda yürüyen anne ve küçük oğlu ağır şekilde yaralanırken büyük oğlu Enes (9) ise son anda kaçarak kaldırıma çıkan otomobilin altında kalmaktan kurtuldu. Panelvan araç anne ve çocuğuna çarptıktan sonra cadde üzerindeki bir börekçi dükkanının duvarına çarparak durabildi.

İLK MÜDAHALE KALDIRIMDA YAPILDI

Kazayı gören çevre sakinleri yaralılara ilk yardım için koşarken olay yerine sağlık ve polis ekiplerini çağırdılar. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi kaldırımda yaptı. İlk gelen ambulans, kolu bileğinden kopma noktasına gelen Emirhan'a müdahale etti. Sağlık ekipleri küçük çocuğa boyunluk takıp konuşarak bilincini açık tutmaya çalıştı. Daha sonra gelen ambulansta oğlunun hemen yanında yatan ağır yaralı anneye müdahale etti. Anne ve çocuğu ilk müdahalenin ardından sedyeye konularak ambulansa alındı. Anne ve çocuğu Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken kazadan yara almadan kurtulan Enes ise olay yerine gelen yakınları tarafından kaza bölgesinden uzaklaştırıldılar. SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI Kazaya neden olan sürücü Ahmet Altay olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Altay "Bir anda koşarak önüme çıktılar. Duramadım çarptım"diye konuştu. Polis aracının içinde oturan Ahmet Altay'a bazı vatandaşlar hızlı gittiğini iddia ederek tepki gösterdi. Altan polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılarak polis merkezine götürüldü. Ahmat Altay'ın kullandığı panelvan aracın bir fırının ekmek dağıtımında kullanıldığı öğrenildi. Görgü tanıkları sürücünün hızlı olduğunu iddia ederek "Kazaya neden olan araç hızlıydı. Frene bile basmadı. Bir ses duyduk. Anne ve çocuğuna çarptı" diye konuştular. Anne ve çocuğunun tedavisi hastanede devam ederken polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. (İHA, DHA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler