HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da otomobil fiyatına kurbanlık

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Cerrah beldesinde 2 ton ağırlığındaki Şavole cinsi 'Ali' isimli tosun, 25 bin liraya satışa çıkartıldı.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber satışa çıkarılan Ali isimli, büyüklüğü ile dikkat çeken 2,5 yaşındaki tosun, oldukça yüksek olan fiyatıyla da şaşırtıyor. Besici İdris Dinç, tosunun canlı ağırlığının 2 ton 50 kilogram civarında olduğunu belirtti. 15 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştığını ve Ali’ye doğduğundan beri özel yemlerle baktığını belirten İdris Dinç, "Şu anda elimizde kurbanlık olarak baktığımız hayvanların içerisinde 1 ton 500 kilogram ağırlığındaki Prenses adlı düve ile 2 ton 50 kilogram ağırlığındaki Ali adlı tosun var. Prensesin fiyatı 15 bin lira, Ali’nin fiyatı ise 25 bin liradır. Gerçekten fiyatını duyanlar bir hayli şaşırıyor. Ama çok büyük hayvanlar. Fiyatını duyanlar 'bu paraya otomobil alınır' diyor" dedi.

REKOR İNEGÖL’DE

Şuan rekorun İnegöl’de olduğunu ifade eden Dinç, “Geçen sene de Panda isminde bin 500 kilogram ağırlığında bir düve yetiştirmiştim. Onu da 12 bin liraya geçen seneki Kurban bayramında sattık. Hayvanlarımı kendi yöntemimle, buğday ve arpa ile besliyorum. Türkiye’nin en iyi hayvanı İnegöl’de yetişiyor. Geçtiğimiz yıl rekor bizdeydi. Bu yıl da 2 bin 50 kilogramlık Ali ile rekor yine bizde. Ali şuan da Türkiye’ye meydan okuyor. Nereden olursa olsun Ali’den daha ağır bir kurbanlık varsa, hodri meydan. Basküle girmek şartıyla, sadece basına çıkıp bir tonluk hayvana 2 tonluk demek olmaz. Eğer ki 2 bin 50 kilogramlık Ali’den daha ağırı varsa, hodri meydan” şeklinde konuştu. (İHA)

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

En Çok Aranan Haberler