HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağlıca'dan ilk görüntüler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek için ayrılan iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları patlayıcıyı patlattı.

Dağlıca'dan ilk görüntüler

Saldırıda çok sayıda asker şehit düştü.

Genelkurmay Başkanlığı saldırıyla ilgili beklenen açıklamayı gece 02:20'de yaptı ancak şu ana kadar şehit ve yaralı sayısıyla ilgili net bir bilgi gelmedi. Operasyonlar olumsuz hava koşullarında güçlükle sürdürülürken, bölgeden ilk görüntüler de geldi. Görüntülerde şiddetli yağış ve zaman zaman duyulan uçak sesleri dikkat çekiyor. İşte o görüntüler...

AYNI TABURDA DAHA ÖNCE 27 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dağlıca Köyü’nde konuşlu Komando Taburu daha önce de defalarca saldırıya uğradı. İşte o saldırılar:

-21 Ekim 2007 saat 00.20’de 200 kadar teröristin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda 13 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Teröristlerin kaçırdığı 8 asker daha sonra Kuzey Irak’a giden aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir heyete teslim edildi.

-7 Mayıs 2010’da teröristlerle çatışmada 2 asker şehit oldu.

-20 Haziran 2012’de saldırıda, 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

-4 Ağustos 2015’te Dağlıca Tabur Komutanlığı’na düzenlenen saldırıda HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın akrabası Nurşin Buldan (6) şarapnel parçasıyla yaralandı.

-14 Ağustos 2015’te operasyon halindeki birliklere roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 4 asker şehit oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler