HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktora hemşire şantajı

Adana'da bir süre arkadaşlık yaptığı doktora zorla senet imzalatıp, parasını ve kredi kartlarını 4 arkadaşına gasp ettirdiği iddia edilen hemşire ve arkadaşlarının yargılamasına başlandı.

Doktora hemşire şantajı
Erkek sanıklar hemşirenin isteğiyle gaspı yaptıklarını, hemşire ise olaydan haberi olmadığını ileri sürdü. Doktor Suat S. ise "Erkek sanıklar, bana 'Seni vururuz, gazetelere manşet olursun, mağdur olursun' dediler. Ben de aciz kaldım" dedi.
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki özel tıp merkezinde çalışan doktor 50 yaşındaki Suat S., 23 Şubat 2013'te Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede, hemşire 25 yaşındaki Melek M. ile onun erkek arkadaşlarının kendisini silahla tehdit edip, 500 lira parasının, kimlik ve kredi kartlarının gasp edildiğini ileri sürdü. Şüphelilerin ayrıca kendisine 70 bin liralık senet imzalattıklarını iddia eden Doktor Suat S. şikayetçi oldu.
**‘BENDEN YARARLANMAK İSTEDİ’**
Doktor şikayetinde " Melek M. ile Bir süre birlikte olduk. Sonra benden yararlanmak istediğini anlayınca uzaklaştım. Uzaklaşınca da hamile olduğunu ve çocuğun benden olduğunu söyledi. Ben kendimden emin olduğum için kabul etmedim. 'Çocuktan kurtulmama yardımcı ol' deyince hastane masraflarını karşıladım. Ancak sonraki günlerde beni tehdit etmeye devam etti. Sonra da paramı alarak senet imzalattı" dedi.
Doktorun şikayeti üzerine, hemşire ile 33 yaşındaki Enis D., 34 yaşındaki Muhiddin T., 32 yaşındaki Tahir Onur D. ile 35 yaşındaki Soner Y. hakkında 32'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi.
**HEMŞİRE DE DOKTORU SUÇLADI**
Savunmasında doktoru suçlayan hemşire Melek M., "Doktor ile aynı tıp merkezinde çalışırken tanıştık. Sonra da arkadaş olduk. Kendisinden hamile kaldım. İlk önce doğurmamı istedi. Fakat daha sonra 5'inci ayda bana düzenlemiş olduğu bir komplo ile çocuğumu öldürdü. Ben konuyla ilgili kendisinden şikayetçi oldum. Hakkında dava açtım. Ancak ölümle tehdit edilince şikayetimi geri çektim" diye konuştu.
Gasp olayından haberi olmadığını ileri süren hemşire Melek M. şunları söyledi:
"Ben hiç kimseden alacağım olduğunu ve bu alacağımın tahsil edilmesi konusunda yardım istemedim. Ben sadece çocuğumun nerede olduğu öğrenmek istedim. Benim doktordan alacağım yoktur. Muhiddin'e doktordan alacağım olduğunu söylemedim. Yardım istemedim. Senet düzenleme olayından haberim yok. Bana herhangi bir senet verilmedi. Ben sadece Muhiddin'den çocuğumun yerini öğrenmesini istemiştim. Çünkü doktor ile aramızda davamız vardı. Bu çocuk bulunsaydı DNA testi yaptıracaktım. Bunun için çocuğun bulunması istemiştim. Ayrıca müşteki bu çocuğun kendisinden olmadığını söylemişti."
**‘YARDIMCI OLDUK’**
Erkek sanıklardan Muhiddin T. de savunmasında "Melek'i yaklaşık 5 aydır tanıyorum. Bana doktordan 200 bin lira alacağı olduğunu ve kendisiyle konuşmamı istedi. Pek kimsesi olmadığı için yardımcı olmak istedim" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
**‘TEHDİT ETTİLER’**
Doktor Suat S. ise mahkemede verdiği ifadesinde "Erkek sanıklar, benim hemşireye borcum olduğunu ve ödemediğim takdirde vuracaklarını söyledi. Bana 'Seni vururuz, gazetelere manşet olursun, mağdur olursun' dediler. Ben de aciz kaldım" diyerek sanıklardan şikayetini yineledi.
Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında çete suçlamasıyla herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler