HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düğün konvoyunda kaza: 1 ölü, 20 yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde, düğün konvoyundaki minibüs, köprüden geçerken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle devrildi.

Van merkeze bağlı Yukarıgölan (Hespişat) köyünden Van’ın Başkale ilçesine bağlı Eşmepınar (Kanîspî) köyüne kız nişanlamak için giden yakın akraba olan aile bireylerinin içinde bulunduğu Şahebettin Karaca yönetimindeki 49 AT 833 plakalı araç kontrolden çıkıp devrildi. Kazada çoğu çocuk 20 kişi yaralanırken, 1 kadın ise yaşamını yitirdi.

Kazada aynı aracın içinde bulunan Şahabettin Karaca, Merve Oyan, Zahide Karaca, Nuriye Karaca, Hanife Karaca, Dilşah Oyan, İrfan Karaca, Gülay Oyan, Saliha Erginbaş, Behice Oyan, Bahattin Oyan, Serkan Karaca, Bedirhan Karaca, Muhammet Veysi Oyan, Saliha Karaca ambulanslar ve sivil araçlarla Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Olay yerinde durumu ağır olan diğer Hüsna Erginbaş, Ahmet Erginbaş ve olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtilen Refia Erginbaş ile adı öğrenilemeyen 3 şahıs daha yakınlarına ait sivil bir araçla Van’a götürüldü.

Başkale Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan yaralılardan durumu ağır olan anne Behice Karaca ile kızı Merve ambulans ile Van’a sevk edildi. Diğer yaralılardan durumu ağır olan Saliha Karaca ise Van sağlık İl Müdür Yardımcılığı tarafından gönderilen ambulans helikopterle Van’a sevk edildi.

Ambulans içerisinde ağlayan küçük Merve’yi sağlık görevlileri teselli etti. Başkale Devlet Hastanesi’nde kalan yaralıların da yapılacak ilk müdahalelerden sonra Van’a sevk edileceği belirtildi.

(CİHAN)

En Çok Aranan Haberler