HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülen’in avukatından Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusu

Fethullah Gülen'in vekili Avukat Nurullah Albayrak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Gülen’in avukatından Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusu

Fethullah Gülen'in vekili Avukat Nurullah Albayrak, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 30 Emniyet Müdürlüğüne bir talimat yazıldığını ve bu talimatta da operasyon ve araştırma yapılması isteğinin talep edildiğini belirterek, bu konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Ankara Adliyesi önünde konuya ilişkin açıklama yapan Albayrak şunları söyledi:

"Bu metni incelediğinizde açık olarak hukuka aykırı emrin olduğu ve niteliği itibariyle de kanunsuz emir niteliğinde olduğu anlaşıldığından dolayı biz öncelikle bu metni imzalayan Terörle Mücadele Daire Başkanı olmak üzere hukuksuz emri verenler ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Burada ki talebimiz açıkça hukuka aykırı olan bu emrin uygulanmaktan vazgeçilmesi ve bu güne kadar bu emirle ilgili yapılan bir işlem varsa bu işlemi yapan sorumlularla ilgili de gerekli cezai işlemin yapılmasını talep ettik. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı hakkında da HSYK'ya hem adli soruşturma başlatılması hem de disiplin talebinde bulunduk.”

Son dönemlerde ilan edilmemiş bir olağanüstü hal rejiminin yaşanmakta olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Neredeyse hukuk yasalara göre değil de şahısların inisiyatifine göreuygulanmakta. Biz bundan biran önce vazgeçilmesini ve evrensel hukuk kriterleri neyi gerektiriyorsa eğer bir suç varsa, suçlu varsa bunun delilleri varsa gereğinin yasaların emrettiği şekilde yapılması, bunun dışında siyasi değerlendirmeleri ve bağlı olduğu grubun istekleri ile hareket etmemesi. Eğer böyle bir davranış içerisine girenler varsa yargı tarafından da gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Biz bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler