HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastaneye götürmek isteyen polise saldırınca vurularak öldü

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan ve tedavi görmeyi reddeden psikolojik sorunları bulunan 46 yaşındaki Mahmut Tekin için ağabeyi mahkeme kararı çıkarttı.

Hastaneye götürmek isteyen polise saldırınca vurularak öldü

Eve polisle gelen ağabeyine bir süre kapıyı açmayan, sonrasında bıçakla saldırarak ağabeyini ile bir polis memurunu yaralayan Tekin, etkisiz hale getirilmesi için açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Olay bugün saat 10.30 sıralarında, Yenikent Mahallesi Güzelyalı Evleri numara 123'teki evde meydana geldi. Psikolojik sorunları bulunan, ancak hastaneye yatmak istemeyen Mahmut Tekin için ağabeyi 48 yaşındaki Hüseyin Tekin mahkemeden karar çıkarttı. Tekin'in, tedavi amacıyla hastaneye yatışını sağlamak için görevlendirilen 5 polis memuru, Hüseyin Tekin ile eve gitti.

BİRDEN KAPIYI AÇIP BIÇAKLA SALDIRDI

Mahmut Tekin'in kapıyı kilitlemesi üzerine ikna etmek için ağabeyi ile polis memurları dil döktü. İddiayla göre bir anda kapıyı açan Tekin, ağabeyi Hüseyin Tekin ile polis memurlarına bıçakla saldırdı. Ağabeyini kollarından polis memurlarından A.Ç.'yi sağ bacağından yaralayan Tekin, durmadı. Belli bir mesafe uzaklaşmasına ve havaya açtığı uyarı ateşine rağmen Tekin'in üzerine geldiğini gören yaralı polis memuru A.Ç., bu kez durdurmak için ateş açtı. Göğsünden vurulan Mahmut Tekin, kanlar içinde yere düştü.

İhbar üzerine mahalleye gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Tekin'in olay yerinde öldüğü belirlendi. Yaralı polis memuru ile ölenin ağabeyi Hüseyin Tekin ambulansla Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Söke Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili, tarafsızlık ilkesi gereği İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler olay yeri incelemesi yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler