HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da minibüsçü terörü!

İstanbul'da bir minibüs tarafından sıkıştırılan ve aracı hasar gören Mehmet G., kazayla ilgili tutanak tutmak isteyince minibüs şoförü, aracı üzerine sürdü, ardından da kaçtı.

İstanbul'da minibüsçü terörü!

MYNET HABER MERKEZİ

İstanbul trafiği içinde, minibüslerin varlığı tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Özellikle sürekli trafikte olan sürücüler bu konuda bir hayli dertli. Minibüsçülerin, özellikle trafik içinde yaptıkları tehlikeli hareketler, müşteri kapma çabaları, zaman zaman birbirleriyle yarışmaları, müşteri indirip bindirme amacıyla her an, her noktada duraklama yapmaları bazen de çıkan yol kavgalarındaki tavırları ciddi anlamda eleştiri alıyor.

Bugün, WhatsApp MYNET Haber Hattı’mıza ulaşan bir okuyucumuzun anlattıkları ve paylaşmış olduğu görüntüler de bu şikayetleri destekler nitelikte. Okuyucumuz Mehmet G., bir hastanede çalışıyor. İş çıkışında bunaltıcı İstanbul trafiğinde ilerlerken, bir minibüsün sıkıştırmasına maruz kalıyor. Öndeki araçtan ötürü kendisine yol bulamayan minibüs şoförü, iddiaya göre bu kez ters yöne giriyor ve Mehmet G.’yi bir kere daha sıkıştırıyor. Bu kez karşıdan araç gelince de okuyucumuz Mehmet G.’nin aracına çarpıyor.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ ARACI ÜSTÜNE SÜRMÜŞ

Mehmet G., yaşanan kaza sonrasında tutanak tutmak için minibüsün kapısını açarak şoförü yanına çağırıyor. Tutanak tutmak istemeyen minibüs şoförü sinirleniyor ve minibüsü Mehmet G.’nin üzerine sürmek suretiyle araca çarparak kaçmaya başlıyor. Minibüsü takip edip tekrar yakalayan Mehmet G., bu kez de tehdit ediliyor. Tüm bu yaşananlar sonunda polisin de duyarlı davranmadığını ifade eden Mehmet G., bu terörün sona ermesini istiyor.

İŞTE OKUYUCUMUZUN AĞZINDAN O DEHŞET DAKİKALARI

‘Ben bir hastane çalışanıyım. Akşama kadar insanların sağlık sorunlarını güler yüzlü hizmetle çözebilmek adına canımız çıkıyor. İşimizi hakkıyla yapmaya çalısıyoruz; insanları memnun edebilmek ve rahat bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için. Bu yoğunluktan çıkıp İstanbul’un malûm trafik çilesini çekiyoruz. Yetmezmiş gibi bir de trafik canavarı, kural tanımaz, saygısız minibüs soförlerini çekiyoruz.

Fotoğrafta gördüğünüz minibüs Zeytinburnu Perdeciler Çarşısı’ndan Marmara Forum istikametinde bizi sağdan sıkıştırarak geçmeye çalışıyor. Önündeki araç durunca arkamızdan solumuza, ters yöne girerek yine aynı şekilde sıkıştırarak geçmeye çalısıyor ve karşıdan gelen aracı görünce, gelip arka çamurluğumuza aracımıza vuruyor. Kapıyı açıp "Tutanak tutacağız. İn aşağıya ne yapıyorsun?" deyince minibüsü üzerimize sürüyor ve kapımızı alıp gidiyor! Arkasından yetişip, ‘İn aşağıya tutanak tutacağız’ diye ısrar ettikçe, minibüsü üzerimize sürerek; "Durağa gel ben sana tutanak tutacağım" diye pişkin ve hadsizce alenen bizi tehdit ediyor. Son olarak Marmara Forum önünde durdurup yine ısrar ediyoruz. Arabada poşetlerin arasında, sinirli bir şekilde birşeyler arayarak (muhtemelen bıçak ) aynı zamanda tehdit ediyor ve bir taraftanda bozuk paraları yüzümüze fırlatıyor.

POLİS SADECE TUTANAK TUTTU

Biz bir şekilde kazadan yara almadan kurtulduk ve şükür ki, sadece malımıza zarar geldi. Ama bu tip insanlara taşıdığı canın ne kadar kıymetli olduğunu kim öğretecek? Trafikteki hal ve hareketlerinin nasıl olması gerektiği eğitimini kim verecek? Gelen polis tutanak tutup gitti şoförün durakta olduğunu, canımıza kastettiğini, şahitlerimizin olduğunu söylediğimiz halde sadece tutanak tuttu ve bilgilerimizi alıp bize yol verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler