HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçan kurbanlık boğa 56 gün sonra yakalandı

Kahramanmaraş'ta Kurban Bayramı'nda ormana kaçan boğa, 56 gün sonra avcıların yardımıyla yakalandı. Kesilen boğanın eti, vatandaşlara verildi

Kaçan kurbanlık boğa 56 gün sonra yakalandı

Afşin ilçesine bağlı Anzorey Mahallesi'nde yaşayan Hayrettin ve Fehmettin Akdağ'ın Kurban Bayramı'nda kesmek için aldığı boğa, arife günü, sahiplerinin engelleme çabalarına rağmen ormanlık alana kaçtı.

Boğa, yöre halkı ile Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin aramalarına karşın bulunamadı.

Orman işçilerinin ihbarı üzerine, yöre halkının avcıların desteğiyle yaptığı aramaçalışmaları sonucu, boğa 56 gün sonra yakalandı. Sahipleri tarafından kesilen boğanın eti, vatandaşlara dağıtıldı.

MAHALLELİ ARIYORDU

Anzorey Mahallesi muhtarı Mahmut Alagöz, boğanın Kurban Bayramı arifesinde kaçtığını söyledi. Boğayı arama çalışmalarına mahalle halkının da katıldığını ifade eden Alagöz, "Bölgemizin ormanlık olması nedeniyle durumu Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdik. Onların verdiği talimatlar doğrultusunda ormanda uzun süre aradık ancak sonuç alamadık" dedi.

İşçi ve vatandaşların, hayvanı birkaç kez ormanda gördüklerini ilettiğini anlatan Alagöz, "Bunun ardından avcı arkadaşlarla arama çalışmaları yaptık ve bulunduğu yere gittik. Avcılar boğayı ayaklarından vurdu. Zaman geçirmeden kurbana uygun şekilde kesimini yaptık. Köye getirdiğimiz boğayı, sahiplerine teslim ettik. Kurban sahipleri de hayvanı keserek etini dağıttı" diye konuştu. (AA)

En Çok Aranan Haberler