HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katliam yapan gelinlere ceza yağdı

Kayınvalidesini, kayınpederini ve eşlerden birini öldüren gelinlere ceza yağdı

Katliam yapan gelinlere ceza yağdı

Afyonkarahisar'da, kendilerine sürekli dayak attığını öne sürdükleri kayınvalide, kayınpeder ve eşlerinden birini av tüfeğiyle öldüren iki gelinden biri iki kez müebbet ve 15 yıl, diğeri toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Afyonkarahisar'ın Salar kasabasında geçen yıl Mart ayında meydana geldi. Olayda, gelinler Sultan Karaaslan (26) ile dini nikahlı Gülizar Polat (16), kayınvalideleri Fadime Karaaslan'dan (52) sürekli dayak yediklerini iddia ederek olayı gerçekleştirmişti. İki gelin av tüfeği ile kayınvalideleri Fadime Karaaslan'ı keser ve baltayla, kayınpederleri Mehmet Karaaslan'ı (60) ve dayağa göz yumduğu öne sürülen Sultan Karaaslan'ın eşi İbrahim Karaaslan'ı (33) da av tüfeğiyle öldürmüştü.

Cinayetin ardındangittikleri Bolvadin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan iki gelinin yargılanması Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava sonuçlandı. Gelinlerden Sultan Karaaslan iki kez müebbet hapis cezası ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinayeti işlediğinde yaşı 18'den küçük olan Gülizar Polat da her cinayet için 10 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler