HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kız kaçırma cinayetinde, 5 sanığa müebbet hapis cezası istemi

Gaziantep'te 29 yaşındaki Sait Çoban, geçen yıl ekim ayında H.D.'yi kaçırdı.

Kız kaçırma cinayetinde, 5 sanığa müebbet hapis cezası istemi

H.D.'nin babası ve 3 ağabeyi, cezaevinden tanıdığı bir arkadaşı aracılığıyla 15 gün sonra Sait Çoban'a ulaştı ve boş arazide tabancayla öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanan H.D.'nin babası, 3 ağabeyi ile cezaevi arkadaşı hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Gaziantep'te yaşayan Sait Çoban, geçen yıl Ekim ayında Karacaahmet Mahallesi'nde tabancayla öldürüldü. Olayın ardından inceleme başlatan polis, Sait Çoban'ın cezaevi arkadaşı ile birlikte kaçtığı H.D.'nin babası ve 3 ağabeyini yakaladı. Sorgulamalarında sadece H.D.'nin bir ağabeyinin cinayeti kabul ettiği soruşturmada, suçlamaları inkar etmelerine rağmen 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın ardından soruşturmasını tamamlayan savcılık tarafından 5 şüpheli hakkında ömür boyu hapis istemiyle 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlandı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen ve önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak davanın iddianamesinde ise olayın ayrıntılarına yer verildi.

CEZAEVİ ARKADAŞI ÖLÜME GÖTÜRDÜ

İddianamede, Sait Çoban'ın olaydan 15 gün önce H.D.'yi rızası ile kaçırdığı ve bunun üzerine genç kızın ailesinin cinayeti tasarladığı belirtildi. Aslen Şanlıurfalı olan baba Abdullah, ağabeyleri Mehmet, Faik ve Murat Demir'in kızlarını kaçıran Sait Çoban'a ulaşmak için çalışma başlattı. Demir ailesinin fertleri, çalışma sırasında sera işiyle uğraşırken tanıdıkları Ali Serintiken'in daha önce Sait Çoban ile cezaevinden arkadaş olduklarını öğrendi. Ali Serintiken görüşmelerinin ardından Demir ailesinin isteği doğrultusunda ulaştığı Sait Çoban'ı sohbet etme bahanesiyle otomobille olay yerine götürdü. Cezaevi arkadaşının aracılığıyla olay yerine giden Sait Çoban burada tabancayla 6 el ateş edilerek öldürüldü.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Şüphelilerin olay sırasında bulunduklarını söyledikleri yerlerde oldukları ispat edememeleri ve kız kaçırma meselesinden dolayı cinayeti planladıkları ve şüpheliyi bulmak için cezaevi arkadaşına ulaştıklarını ve olay yerine hile ile getirdiklerinin belirlendiği ifade edilen iddianamede, tutuklu 5 sanığın 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçunu işledikleri belirtilerek, müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Tutuklu sanıklardan Murat Demir'in kız kardeşini kaçırdığı için Sait Çoban'ı öldürdüğünü ve yanında kimse olmadığını söylediği, diğer 4 sanığın ise suçlamaları reddettiği dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler