HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da çocuk izleme merkezi kurulacak

MANİSA'da çocukların karıştığı suçlarda ve suç mağduru çocukların ifadelerinin alınmasında yaşanan sıkıntıları önlemek için Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) kurulması için girişim başlatıldı.

Manisa'da çocuk izleme merkezi kurulacak

Sağlık personeline Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen eğitimde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, özellikle cinsel istismara uğramış çocukların ifadelerinde mağduriyet yaşandığını belirterek, ÇİM sayesinde bu mağduriyetlerin ortadan kalkacağını açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sağlık personeline yönelik olarak 'Çocuklar İçin Adalet Projesi' kapsamında 'Çocuklarla İlgili Süreçte Uygulamalar' konulu seminer düzenledi. Konferansa Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Çoğan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve sağlık çalışanları katıldı. Suç mağduru çocukların korunması ve ifadelerinin alınması aşamasında yaşanan sıkıntıların konuşulduğu konferansta kentte Çocuk İzleme Merkezi'nin en geç bir ay içinde kurulacağını söyledi. Manisa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan, söz konusu projenin Türkiye'de hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak adalet sisteminde çocukların haklarının korunması amacıyla başlatıldığı belirtip, 2 yıl süreceğini söyledi. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan projenin aynı zamanda UNİCEF'in teknik desteğiyle yürütüldüğünü belirten Turhan, suç mağduru olmuş çocukların bu proje sayesinde daha iyi bir süreçten geçeceğini savundu.

ÇOCUK TRAVMA YAŞAMAYACAK

Manisa'da çocuk izleme merkezi kurulması için yaklaşık 1.5 yıldır çalışma yaptıklarını açıklayan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay da en geç bir ay içinde Çocuk İzleme Merkezi'nin açılacağını dile getirdi. Tay, "Özellikle cinsel tacize uğrayan çocuklarımızın mağduriyetlerinin önlenmek, uygun koşullar altında tedavilerinin yapılması amaçlanıyor. Şu an çocuk izleme merkezi bulunmayan yerlerde çocuktan neredeyse 20 kez ifade alınıyor. Bu her seferinde ayrı bir travma oluşturan ve ruhsal dengesini bozan bir durum meydana getiriyor. Burada bahsedilen merkezde tek bir seansta bütün ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı bir görüşmeci tarafından ifadesinin alındığı sistem kuruluyor. Çocuktan tek bir seferde ifade alınıyor. Uygun koşullarda, tedavisi, takibi, izlemi yapılıyor. Tekrar tekrar çocuğun travma yaşaması önlenmiş oluyor" dedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yapılan çalışma ile farkındalık oluşturarak, çocuklara daha dikkatli yaklaşmayı hedeflediklerini söyledi. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan sağlık çalışanlarına suç mağduru çocukların korunması ve ifadelerinin alınması ve proje hakkında bilgi verdi.

NU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler