HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş’ta PKK operasyonu

Muş'un Varto ve Bulanık ilçelerinde PKK'ya yönelik operasyonlarda silah, molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve mermi ele geçirildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Varto genelinde elektriklerin kesilmesinin ardından içerisinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının da yer aldığı 50 kişilik bir grup tarafından emniyet personeline molotof ve 10-12 adet el yapımı patlayıcı (EYP) atıldığı" belirtildi.

El yapımı patlayıcılardan birinin Varto Cem Evi'ne atıldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi: "Ancak patlamamış. Ardından bomba imha uzmanlarınca patlamayan ses bombası etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği ve bu gösterilere katıldığı değerlendirilen üç şahıs hakkında alınan arama kararı ile tespit edilen adreslerinde arama yapılmış, yakalanan A.K. isimli şahıs adli makamlarca alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Diğer iki şahsı yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.”

Bulanık ilçesinde görevli emniyet personeline yönelik ses bombaları atıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Şahısların tespiti için yapılan çalışmalarla ilgili Bediüzzaman Camisi çevresinde terör örgütü PKK/KCK mensuplarına yönelik operasyonlarda, Ş.Y. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Olay yeri ve çevresinde yapılan çalışmalar sırasında 35 atıma hazır halde molotofkokteyli, 11 kutu havai fişek, 3 kalaşnikof şarjörü, şarjörlere basılı 90 kalaşnikof mermisi, molotofkokteyli yapımında kullanılmak üzere çok sayıda bira şişesi, 1 gaz maskesi ele geçirilmiştir. Bulanık ilçe merkezinde 7 barikat TOMA'yla kaldırılmıştır. Ayrıca Ş.Y. isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.”

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler