HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta polise bombalı saldırı: 1 şehit

Muş Varto'da teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı

Muş'ta polise bombalı saldırı: 1 şehit

Muş'ta terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Muş-Varto karayolunun ilçeye 15 kilometre mesafedeki Taşdibek köyü mevkisinde yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak etti.

Olayda araçta bulunan polislerden biri şehit oldu, ikisi yaralandı. Yaralı polisler, Muş Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vali Seddar Yavuz ve Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Bölgede teröristlerin yakalanması için havadestekli operasyon başlatıldı.

Yüksekova'da PKK'lılar cami içinde bomba hazırladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonun ardından devam eden arama ve tarama faaliyetleri esnasında teröristlere ait yeni görüntülere ulaşıldı.

Teröristlerin, cami içinde yaptıkları silah bakımı ve el yapımı patlayıcı hazırlama anlarını kaydettikleri belirlendi.

Yüksekova'da devam eden arama ve tarama faaliyetleri sırasında ele geçirilen görüntülerde, aralarında 17 Nisan'da güvenlik güçlerine teslim olan "Botan Cizir" kod adlı Rıdvan İmrağ'ın da bulunduğu 6 teröristin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ova Camisi'nde silah bakımı yapması yer alıyor.

Teröristlerin sürekli yer değiştirdiği, bazen camiyi bazen birkaç katlı binaları bazen de tek katlı binaları kullandığı dikkati çeken görüntülerde, 30 Mart'ta etkisiz hale getirilen eski Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü "Kamuran" kod adlı Ahmet Akdeniz'in bazı örgüt üyelerine talimat verdiği görülüyor.

Kayıtlarda ayrıca 14 Nisan'da güvenlik güçlerine teslim olan 7 teröristten biri olan "Zinar" kod adlı Ömer Saraç'ın görüntüleri de bulunuyor.

_**Teröristlerden ‘Ermeni’ itirafı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kamera kayıtları ele geçirildi. Rozerin kod adlı bir teröristin “Ermeniler de bu savaşta yer alıyor” demesi, Rızgar kod adlı teröristin ise “Ermeniler de olmasa bu savaşı kazanamazsınız” diye cevap vermesi kayıtlara yansıdı.**_

Van’da zırhlı araca roketatarlı saldırı!

Van’da PKK'lı teröristler devriye görevi yapan ekibin bulunduğu zırhlı araca roketatar ile saldırdı, 3 polis yaralandı.

Saldırı Sabah saat 05.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Lalapaşa sokakta meydana geldi. Devri görevi yapan polis zırhlı aracı sokaktan geçerken PKK’lılar tarafından roketatarla ateş edildi. Roketin zırhlı aracın üzerinden sıyırıp geçmesi üzerine teröristler bu kez önceden yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Zırhlı araçta hasar oluşurken ekipteki 3 polis yaralandı. Çağrılan ambulanslarla yaralı polislerVan Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerine sevk edilen takviye ekipler, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Çocukların bulduğu paketten bomba çıktı

Bitlis’in Güroymak İlçesi'nde boş bir binada oynayan çocukların bulduğu naylon poşete sarılı paketten bomba çıktı. Paketten şüphelenen öğretmenin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bombayı kontrollü bir şekilde patlattı.

Güroymak İlçesi Bağlar Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde metruk bir binanın içinde oyun oynayan çocuklar, buldukları naylon paşete sarılı paketi yanlarına alarak bir okulun yakınlarına kadar götürdü. Çocuklar, öğretmenlerine haber verererek paketi gösterdi.

Paketten şüphelenen öğretmen de durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, poşette bomba olduğunu tespit edince, bomba uzmanı çağırdı. Alınan çevre güvenliğini ardından poşet, boş bir alanda kontrollü şekilde patlatıldı. Patlama sırasında, yerde derin bir çukur oluşurken, yakındaki bir evin de camları kırıldı.

Polis ekipleri, metruk binada başka bir bombanın olma ihtimaline karşı kapsamlı bir arama çalışması yapıldı. Çalışmaların ardından polis vatandaşları uyarararak mahalleden ayrıldı.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler