HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pazar cinayetinin küçük sanığı, PKK gösterisine de katılmış

Adana'da alışveriş için gittiği semt pazarında, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu ağır yaralanan 45 yaşındaki Yasemin Kaya'nın beyin ölümü gerçekleşti

Pazar cinayetinin küçük sanığı, PKK gösterisine de katılmış

Kaya'yı vuran 14 yaşındaki S.A. tutuklandı. Ayrıca S.A.'nın Adana'da geçen yıl PKK gösterilerinde ölen İbrahim Aras soruşturmasında, bir 'gizli tanık' tarafından suçlanan şüpheli olduğu da ortaya çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Beşocak Mahallesi'ndeki semt pazarında tekstil ürünleri satan ve adı açıklanmayan satıcı, 2 Şubat'ta iddiaya göre, S.A.'yı hırsızlık yaparken yakalandı. Satıcının tartakladığı S.A., bir süre sonra av tüfeğiyle pazar yerine gelip, rastgele ateş açtı.Bu sırada alışveriş yapan 5 çocuk annesi Yasemin Kaya boynundan yaralandı. Yaralı halde kaçan kadın, girdiği bir markette yere yığıldı. Duran kalbi burada yapılan müdahale ile tekrar çalıştırılan Kaya, kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Bugün ağır yaralı olan Kaya'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Yaşam destek ünitesine bağlanan Kaya'yı vuran S.A, ise polisin takibi sonucu yakalandı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen şüpheli, işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İBRAHİM ARAS SORUŞTURMASINDA GİZLİ TANIK S.A.'YI İŞARET ETMİŞTİ

15 Haziran 2014'te Hürriyet Mahallesi'nde PKK yandaşlarının düzenlediği korsan gösteriler sırasında başından yaralanıp hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüyle ilgili Adana Valiliği yaptığı açıklamada Aras'ın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, göstericiler ise 'Polisin gaz kapsülü öldürdü' iddiasında bulunmuş, Adana Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı ise hazırladığı raporda, "Vücutta herhangi bir travmatik lezyon izi tespit edilmezken, yaralama bölgesinde ateşli silah yanma ürünleri ve kalıntıları saptanmadı" demişti.

Ayrıca 'Gizli Tanık Alanya' adlı bir kişinin verdiği ifadesinde, "Bir el tüfek patlaması sesi duydum. Ancak kimin ne tarafa ateş ettiğini görmedim. Tüfekle ateş edildikten sonra polis sokağa üç el bombası attı. Daha sonra arkamızdan gelen kalabalık bir grupla çocuğun düştüğü yere gitmeye başladık. Bu sırada S.A. sol koltuğunun altında aşağıya doğru dik vaziyette, sofra bezine sarılmış, sap kısmı görülen tüfek ile duvarın dibinden bize doğru gelerek bizi geçip gitti. Bu sırada bir evin damından, yüzünü göremediği bir kişinin, S.A.'ya 'Hadi lan, koş yok et' dediğini duydum" iddiasında bulunmuştu.

Bu iddia üzerine yakalanan S.A. ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılmıştı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler