HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Pilot koca: Eşim beni dövüyor" haberine açıklama

48 yaşındaki Arif E. boşanma davası açtığı eşi 42 yaşındaki Elif Halide Uğur E.’nün kendisine şiddet uyguladığı yönündeki 14.07.2014 tarihli habere ilişkin tekzip metnidir.

"Pilot koca: Eşim beni dövüyor" haberine açıklama

Vekil tayin eden ile ilgili 14/15.07.2014 tarihinde internet sitenizde gerçeğe aykırı haber yayınladınız. Söz konusu haberde, Arif Elsöz'ün ağzından söylenmiş gibi ''...karım bana sürekli şiddet uyguluyor. Çocuklarımın önünde beni şemsiye ile dövdü. Bana şiddet uygularken cep telefonu ile çektiğim görüntüleri delil olarak sunuyorum...'' denilmektedir. Haberin yanında izinsiz olarak alınmış fotoğraflar da kullanılmıştır.

Söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır. Dava dilekçesi ile karşı tarafça verilen cevap dilekçesindeki beyanlar çarpıtılarak haber yapıldığı görülmektedir. Amacın dikkat çekmek ve böylece reyting (rating) sağlamak olduğu anlaşılmaktadır. Bahsi geçen yazınızda, vekil tayin eden Arif Elsöz'den ''eşinden sanki sürekli dayak yiyen, savunmasız, biçare gibi bahsedilmiş ve gerçeğe aykırı işbu haberler, fotoğraflar ile desteklenmiştir. Dava dilekçesindeki beyanlar ile davacı Arif Elsöz'ün aldığı aile ve meslek terbiyesi nedeni ile; kendisine karşı sözlü olarak sözlü olarak ve fiziken saldıran eşine şiddet uygulamadığı, saygılı davrandığı, iki çocuğunun annesinin en azından bunu hak ettiğini düşündüğünü, evliliklerine saygılı bir şekilde son vermek istediği, oysa karşılığında karşı tarafın saldırgan bir tutum içerisine girdiği, anlaşılmaz bir şekilde fiziken ve sözlü olarak tarafımıza saldırdığı anlatılmak istenmiştir.

Tarafımız, karşı tarafa aynı şekilde cevap vermemiştir. Söylenmek istenen budur. Buna rağmen, vekil tayin edenin eşinden, dayak yiyen koca gibi lanse edilmesi kamuoyuna olduğundan farklı bir şekilde servis edilmesi, vekil tayin edeni son derece mağdur etmiştir. Özel hayatın gizliliği ilkesi ihlal edilmiş, kişilik haklarımıza açık bir saldırı gerçekleşmiştir. Kamuoyu yalan yanlış haberler ile yanıltılmış, yönlendirilmiştir. Vekil tayin eden Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olduktan sonra yine saygın bir kurumda pilot olarak görev yapmaktadır. Asılsız haberler ile davacı Arif Elsöz yıpratılmakta, kamuoyu nezdinde küçük düşürülmektedir. Aynı durum, iki ortak çocuk ve hatta eşi için de geçerlidir. Anılan nedenlerle, işbu düzeltme ve cevap yazısının yasaya uygun olarak, aynı sayfada ve aynı yerde aynı puntolarla ve aynı fotoğraflarla yayınlanmasını talep etme zorunluluğu doğmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur, 17.07.2014

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler