HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınıra askeri personel sevkiyatı sürüyor

Çankırı’da bulunan 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na ait zırhlı araç ve askeri personelin Suriye sınırına sevkıyatı devam ediyor.

Sınıra askeri personel sevkiyatı sürüyor

28. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığına ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda askeri araç Çankırı Tren Garı’ndan vagonlara yüklenmeye devam ediliyor.

Dün saat 22.00 sıralarında, zırhlı araçlar tren vagonlarına yerleştirildikten sonra, bölgeye sevk edilecek askeri personel de tren garına geldi. Askerlerin özel eşyaları ile poşetlere doldurulmuş ekmekler yolcu trenine yerleştirilirken vedalaşma sırasında bazı askeri personelin selfie yaparak anı ölümsüzleştirmesi de dikkat çekti.

Duygusal anların yaşandığı vedalaşmadan sonra 35 vagon zırhlı aracı ve askerleri taşıyan tren Çankırı Garı’ndan hareket etti. Askeri konvoyu uğurlamaya gelen Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve komutanlar askerlerle tek tek vedalaştı. Trenin hareketi ile birlikte askeri personelin eş ve çocukları ile mesai arkadaşları el sallayarak konvoyu uğurladı.

DEAŞ HEDEFLERİ VURULUYOR

Fırat Kalkanı Harekatı 74'üncü gününe girerken, sınıra mühimmat sevkiyatı da sürüyor.

Suriye ordusunun Suriye içlerindeki ilerleyişi sürerken, Özgür Suriye Ordusu'na mühimmat takviyesi yapıldı. Mühimmat taşıyan kamyonlar ile TIR'ların hareketliliği sınırın Suriye tarafında devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ hedefleri aralıklarla Kilis sınırında konuşlu bulunan ÇNRA, fırtına obüsleri, tank birlikleri tarafından ateş altına alınıyor. Azez-RAi-Mera arasındaki bölgede muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu'nun ilerleyişi sürerken, keşif ve gözetleme birlikleri, savaş uçakları ile insansız hava araçlarından gelen koordinatlar üzerine TSK tarafından sınırda konuşlu bulunan fırtına obüsleri, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile DEAŞ hedefleri vuruluyor.

DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler