HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soygun haberi izleyip, marketten gasp yaptılar

Adana'da pompalı tüfekle girdikleri marketten 200 lira para gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan yaşı küçük 2 kişi tutuklandı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde meydana gelen olayda B.Ö. (16) isimli bir çocuk evde televizyon izlerken iki kişinin pompalı tüfekle soygun yaptığını ve daha sonra yakalandığı haberini gördü. B.Ö. ertesi gün arkadaşı İ.K.'ye (17) "Akşam bir haber izledim yüzü kapalı gasp yapan iki kişi yakalanmış. Ben mahallede yüzüm açık giderek marketten para gasp edeceğim. Polis gelsin beni bulsun bakalım" diyerek gasp planı yaptı.

B.Ö., arkadaşı İ.K. ile akşam saatlerinde belirledikleri bir markete pompalı tüfeklerle girip kasadan 200 lira gasp edip kaçtı. Olayı anı ise iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

İş yeri sahibinin şikayeti üzerine polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan incelmede B.Ö.'nün yüzü açık olduğu için kimliği tespit edildi. Polis, zanlıyı Akkapı Mahallesi'ndeki evde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Zanlının ifadesi doğrultusunda arkadaşı İ.K. de Akkapı Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada olayda kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İki çocuk da silahlı yağma suçlamasından tutuklandı.

BİR SOYGUN HABERİ DE ANTALYA'DAN GELDİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir iş yerine gelen iki hırsız ellerindeki pompalı tüfeğin dipçiğiyle iş yerinin camını kırıp içerideki iki televizyon alıp kaçtı. Olay, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Hırsızlığı sabah geldiğinde fark eden iş yeri sahibi, "İçeride biz de olabilirdik pompalı tüfekle gelmişler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Avsallar Mahallesinde bir beyaz eşya mağazasının önüne dün gece yarısı beyaz bir araçla gelen iki hırsızdan biri elindeki pompalı tüfeğin dipçiğiyle iş yerinin camını kırdı. Kırık camdan içeri giren iki hırsız 5 saniye içinde içeriden aldıkları iki televizyonla dışarı çıktı. Televizyonları arabaya taşıyan iki hırsız geldikleri araca binip gözden kayboldu.
İş yeri sahibi Salih Aksoy, sabah geldiğinde hırsızlığı fark ettiğini, iki televizyonun yanı sıra kırılan cam ve içeride ekranları zarar gören televizyonlarla birlikte yaklaşık zararının 25 bin TL civarında olduğunu söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatan güvenlik güçleri, hırsızların yakalanması için çalışma yapıyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler