HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüz naklinde 'Tuz' kaygısı!

Recep Sert’e yüzü nakledilen Polonyalı turistin denizde boğulmuş olması yeni bir soru yarattı: Tuzlu suyun yarattığı dolaşım bozukluğu nakli olumsuz etkiler mi?

Yüz naklinde 'Tuz' kaygısı!

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi’nde önceki gün gerçekleştirilen operasyonla Muğla’da ölen Polonyalı turist Andrzej Kucza’nın (42) yüzü Recep Sert’e (27) nakledildi. Türkiye’de ilk yüz ve kadavradan rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon 12 saat sürdü.

12 saat sürdü

Operasyonu gerçekleştiren ekipte Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Topalan da vardı. Prof. Topalan operasyon sürecini şöyle anlattı: “Ameliyata başladığımızda gece 02.30’du. 12 saat süren bu zor ameliyat çok heyecanlı, problemsiz geçti. Ömer hocanın 8 aylık hamile eşi Yrd. Doç. Özlenen Özkan da ameliyatta bizimle ter döktü. Operasyon boyunca sadece su içtik diyebilirim. Ameliyat sonrasında sorun çıkar mı şimdilik bilemiyoruz. Yüzü bağışlanan kişi tuzlu suda boğuldu ve vücut derisinde bir takım değişimler oldu. Boğulma sırasında deride yaşanan dolaşım bozukluğu ya da diğer durumların yüz nakline nasıl yansıyacağını bekleyip göreceğiz.”

günün haberleri

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler